Populairste muziek in Italië in 2023

Ik ga hier iets typen wat ik nog nooit eerder heb opgebiecht en ik hoop dat niemand die ik ken dit leest. Komt-ie: een groot deel van de artiesten en nummers hieronder stonden in mijn Spotify Wrapped. Het ging van kwaad tot erger. Eerst luisterde ik de Italiaanse top 40 om mijn Italiaans bij te spijkeren, daarna slopen ze er ook in tijdens het werk en toen werden ze ongemerkt vast onderdeel van mijn halfuur op de loopband en dat deed ik in Italië vijf keer per week en dan gaat het hard. Bij de Nederlandse hitlijsten blijf ik zo ver vandaan dat ik niet één artiest kan noemen, voor een tentamen de populairste zangers en nummers in Italië was ik als dat bestond dit jaar cum laude geslaagd. En ik swing er nog altijd even hard op als er eentje voorbij komt.

Populairste nummers en artiesten in 2023

Meest gezochte muzieknummers in Italië volgens Google

 1. Due Vite – Marco Mengoni

2. BZRP – Shakira (ik weet dat Shakira niet Italiaans is, sorry daarvoor, maar gegoogeld werd ze wel, dus)

3. Supereroi – Mr. Rain

4. Cenere – Lazza

5. Italodisco – The Kolors

6. Made in Italy – Bdope e Rosa Chemical

7. Alba – Ultimo

8. Tango – Tananai

9. Splash – Colapesce e Dimartino

10. Everyday – Anna, Shiva e Takagi & Ketra

Meest gezochte artiesten in Italië volgens Google

 1. Rosa Chemical
 2. Fedez
 3. Marco Mengoni
 4. Anna Oxa
 5. Lazza
 6. Mr. Rain
 7. Elodie
 8. Gino Paoli
 9. Ornella Vanoni
 10. Giorgia