Splendida streetstyle van Pitti Uomo 2023

Toen ik afgelopen zomer in Florence op mijn fietsje naar huis reed, lag ik daar meerdere malen bijna naast omdat ik afgeleid werd door verschillende imposante figuren op straat. De volgende dag was het weer raak: tussen de goed, maar weinig opvallend geklede Italianen (en hordes toeristen) doemden mannen in kleurrijke pakken op met grote hoeden, sieraden en sommigen zelfs in athleisure. Als je dat laatste ziet in Florence, dan weet je dat er iets aan de hand is. Kwartje viel dan wel vrij laat, maar hij viel. Pitti Immagine Uomo hield huis in de stad.

Na een coronatijdperk in beperkte vorm (dus zonder events) nam mannenmodebeurs Pitti Uomo het Fortezza da Basso én omliggende wijk Santa Maria Novella weer over als vanouds. Want het zijn niet alleen Italiaanse en internationale designers die een showtje geven, de bezoekers doen dat net zozeer zelf op straat. Zo ook deze week, nu de herfst-wintercollecties voor ’23/’24 op het program staan.

Voor fotografen is het piekseizoen paradijsvogelspotten dus begonnen, en daarom zit je hier voor streetstyle gewoon front row, zonder uitnodiging. We selecteerden de lekkerste looks van straat met de nodige prezzatura, het Italiaanse equivalent van het Franse je ne sais quoi-gevoel.