Noi siamo Italiamo

La guida giusta

Italiamo.nl is een eigenwijs online magazine over Italië. Niet de geijkte reisgids die je laat struikelen over selfiesticks en hop-on-hop-off-bussen, maar een die je leidt door dat kleine steegje, achter het kerkje langs, door een deurtje dat je anders niet had geopend tot aan waar je alleen maar Italianen vindt.

We laten je het mooiste van Italië zien in rondreistips, banen paden van boutiquehotels tot agriturismi, verlekkeren met verstopte restaurants én delen adressen in eigen land om la grande bellezza naar huis te halen. We schrijven over de keuken, eren de Italiaanse traditie en de cultuur – wat we doen met hier en daar een knipoog naar de Italiaan of naar onszelf. Zo is Italiamo.nl je eerste pitstop op weg naar Italië, en thuis de plek om ervan weg te dromen.

La Famiglia

La madrina

May-Britt Mobach


Tot haar 34ste wist founder May-Britt niet dat onder Zuid-Frankrijk (ook leuk, hoor, daar niet van) haar ware parel wachtte. Met haar geliefde vierde ze het dove-ci-porta-il-vento-principe en koerste ze van Bologna tot Bari en van Firenze tot Foggia om uiteindelijk in Puglia een eigen paaltje in de grond te slaan.

Caporedattore

Sophie van der Meer


Sophie had liever Sophia geheten en kreeg de liefde voor Italië van thuis uit mee. In haar ideale wereld verdeelt ze haar tijd tussen Amsterdam en Florence, is haar taalniveau over niet al te lang opgekrikt naar vloeiend en kent ze van elke stad en regio de beste restaurants én wijnen – dat ze vroeger alleen maar spaghetti al burro lustte gelooft dan ook geen mens.

Editore

Minne Warmerdam


Verzot is Minne op Italië. Zo verzot zelfs dat ze Amsterdam ervoor verliet. Ze leerde Italiaans bij de nonnen in Rome en trok vervolgens met haar inboedel (voornamelijk kookboeken) naar Florence. Een bord pasta is de primaire bron van haar levensgeluk maar kan ook een reddingsboei zijn, aangezien het echte Italiaanse leven soms lang niet zo idyllisch is als het lijkt.

 

Eva Spigt

Van zeilen rondom Sardinië tot flaneren in het nog onbekende Genua, Eva gaat het liefst buiten de gebaande paden. Ze is auteur van het boek ‘Back to Nature’ en schrijft op Italiamo dan ook over alles wat met natuur, outdoor sporten en duurzaamheid te maken heeft.

Design

Lotte van Scherpenzeel

Gli Amici

Liesbeth Rasker


Liesbeth is schrijver en podcastmaker, heeft voor altijd de helft van haar hart aan Amsterdam verpand en heeft ooit een huis op een Italiaanse bergtop, het land dat de andere helft heeft gestolen. Voor Italiamo schrijft ze over de (lange) weg van gracht naar berg in het bijzonder, en over haar liefde voor Italië in het algemeen.

Fenny Bakker


Al sinds haar 18e komt Fenny op Sicilië. Inmiddels is ze er minimaal drie keer per jaar te vinden en viert ze altijd haar verjaardag onder de Siciliaanse zon met een goed glas prosecco. Ze deelt met ons haar verhalen en verklapt de best bewaarde geheimen van het eiland.

 

Qui Voglio


In 2022 verruilden vader Pieter, zoon Jasper en hun partners Denise en Madelief Breda voor een leven in Italië. Als een geoliede familiemachine doet de een het papierwerk, staat de ander achter de pannen en zorgen de dames ervoor dat hun bedrijf staat als een warm huis. Samen maken ze Qui Voglio, een agriturismo tussen de bergen en de zee: Le Marche. Op Italiamo delen ze hun ontdekkingen in de relatief onbekende regio die hun hart won.

 

Jos van den Bergh

Naast zijn studie Communicatie heeft Jos ook Italiaanse Taal & Cultuur afgerond. Hij werkt met passie aan de marketing van bekende automerken, maar als het even kan reist hij naar Italië. Het liefst zo zuidelijk mogelijk, voor zomers op Sicilië en skivakanties in Alta Valtellina. Ooit reed hij met een oude Eend naar de Etna en nog steeds kent hij in heel Italië de weg.

Contact

Italiamo

Pilotenstraat 23
1059 CH
Amsterdam
The Netherlands

ciao@italiamo.nl