8x de leukste sinterklaascadeaus voor een klein budget

O, kom er eens kijken, wat ik in mijn scarpetta vind… Heeft je lootje alles al eens gekregen van de beste Sint? Dan durf ik te wedden dat je hier nog wel een sinterklaascadeautje tussen vindt. Een rijtje cadeautjes voor voetbalvaders, keukenprinsessen, hongerige zusjes, reislustige liefdes, noem het maar op. Als ze maar een klein, klein beetje van Italië houden. En niet geheel onbelangrijk: een schoencadeautje hoeft van ons niet meer dan twee tientjes te kosten, dus meer dan dat doen we niet.

8 originele sinterklaascadeaus

Sokken met geborduurde mokapot

Lust je lootje wel een bakkie? Dan schiet je raak met deze sokken van biologisch katoen, waarop een mokapotje geborduurd is. Nog hip ook, want de sportsok kun je tegenwoordig zelfs in een loafer aan. Bovendien: een sok in je schoen vinden. Dat is toch een léuk sinterklaascadeau.
Espressomaker geborduurde sokken – € 19,99 »

Dolce Far Niente Positano digitale print

Italië haal je wel heel behoorlijk letterlijk in huis met deze print, wat ik een cadeautje vind waarvan je niet eens wist dat je het wilde. Heel eventjes opletten, want deze moet nog wel afgedrukt worden. Maar bij de pdf komen heldere instructies en een ritje naar de printshop is zo gemaakt. Kun je ook nog je eigen papier uitkiezen.
Dolce Far Niente Positano digitale print – € 12,69 »

Pizza T-shirt

Heeft weinig introductie nodig, denk ik zo. Een zacht unisex pizzashirt van honderd procent katoen voor iemand die all day every day pizza zou willen eten en daar hierbij voortaan iedereen aan herinnert. Al is-ie ook gewoon leuk als je niet elke dag pizza eet of wilt.
Pizza T-shirt – € 13,95 »

  • Calcio! Italiaans voetbalwoordenboek

  • Deze ode aan het Italiaanse calcio (wat toch net even spectaculairder is dan het Hollandse) is het perfecte sinterklaascadeau voor vaders, voetbalvrienden of dames die van een balletje trappen of bekijken op de buis houden. Calcio! is een voetbalwoordenboek met het A tot Z van voetbaltermen, bijnamen van sterspelers, mooie anekdotes en meer.
    Calcio! Italiaans voetbalwoordenboek – € 20,- »

Pan di Stelle biscotti

Een beetje Italië-liefhebber moet sentiment voelen bij dit koekje, dus als kleinigheidje een geheid succes. De biscotti zijn een van de populairste van het land, die vanaf het ontbijt tot aan het avondeten gegeten worden. De chocoladekoekjes hadden ooit zeven ijssterretjes, nu elf – daarmee nog lekkerder.
Pan di Stelle biscotti – € 12,99 »

Canvastas met ingrediënten

Spaghetti, guanciale, ei, pecorino, zout en zwarte peper op een tassie. Waar dat op slaat? Carbonara! Zo vergeet de drager nooit meer z’n boodschappenlijst, of win je bij dezen de discussie als er nog gesteggeld over room ofzo.
Canvastas – € 18,58 »

Nordic Light Kerstbal Percolator

Koffieliefhebber of niet, wie van Italië houdt, moet blij zijn met een percolator in de boom. Deze glazen kerstbal is met de hand geschilderd en is het ideale sinterklaascadeau, want Sinterklaas is bij het geven ervan tenslotte afgelopen en de dag erna kan de kerstboom op. Meer bijzondere ballen vind je overigens hier.
Nordic Light Kerstbal Percolator – € 19,49 »

Mako Pizzasnijder Fiets

Een beetje van Holland en een beetje van Italië. Deze racefiets roetsjt zo door een pizza heen, want de wielen van deze bolide zijn in het geniep gewoon pizzasnijders. Hartstikke handig ook, want met twee stuks kom je sowieso sneller door de bodem heen dan met een enkeltje.
Mako Pizzasnijder Fiets – € 11,95 »