Bottega Veneta heeft een academie waar je zelf leert ontwerpen mét baangarantie

Ik ben een paar keer in mijn leven verliefd geworden en twee van mijn liefdes heten Jodie en Casette. En ze zeggen dan dat liefde niet te koop is; Jodie en Casette zijn dat wel. Of te maken, want Bottega Veneta maakt van dit ambacht geen geheim: het Italiaanse modehuis richtte afgelopen oktober zelfs een academie op om het vakmanschap door te geven aan de volgende generatie getalenteerde creatievelingen. En als kers op de taart staat er na voltooiing van de twee maanden durende opleiding een fulltime baan voor je klaar. Ik overweeg een carrièreswitch.

Accademia Labor et Ingenium

Bottega Veneta doet haar naam eer aan met de opleiding; de academie bouwt voort op de nauwe band van Bottega Veneta met de traditionele bottega, oftewel vroegere werkplaats waar een groep ambachtslieden hun vaardigheden perfectioneerde en kennis doorgaf van generatie op generatie. Bij de Accademia Labor et Ingenium – betekent ‘ambacht en creativiteit en komt van de oprichtingswaarden van het modelabel die te zien zijn in het oorspronkelijke logo – doen ze dat opnieuw.

Accademia Labor et Ingenium is een permanente werkplaats die verdeeld is over twee locaties: het atelier in Montebello Vicentino en in een nieuwe ruimte op de productielocatie Povolaro Dueville – allebei in de buurt van de stad Vicenza, niet al te ver van Venetië. Bottega Veneta-medewerkers, nieuwkomers en externe studenten krijgen er de kans om te leren van meesterambachtslieden via trainingsactiviteiten, workshops en cursussen.

Jaarlijks is er plek voor vijftig studenten die de garantie krijgen op werk bij Bottega Veneta na het afronden van het trainingsprogramma onder leiding van vijf meesterambachtslieden. Daarnaast biedt Accademia Labor et Ingenium upskilling- en reskilling-curricula aan voor huidige Bottega Veneta-medewerkers, evenals samenwerkingen met regionale partners om de creativiteit en dynamiek van de Veneto-regio te stimuleren en het erfgoed van Made in Italy over te dragen. Nog niet enthousiast geworden? Kijk even dit magische filmpje hieronder en meld je dan vooral lekker aan.

Zo meld je je aan voor de Bottega Veneta-academie

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Matthieu Blazy (@matthieu_blazy)

Hoe je op de academie terechtkomt? Allereerst is een woordje Italiaans spreken handig, maar goede beheersing van de Engelse taal is al voldoende. Verder is het modemaison op zoek naar studenten met een sterke passie voor vakmanschap, uitstekende handvaardigheid en precisie, aandacht voor detail, dynamiek en aanpassingsvermogen, oriëntatie op teamwork en confrontatie en beschikbaarheid voor territoriale mobiliteit in de provincie Vicenza. Wie zich daarin herkent kan zich nog aanmelden: de eerste selectieronde voor de training van maart is net begonnen, maar in april vindt de volgende ronde plaats voor een start in juni en in juli zijn de selecties voor de trainingsklas van oktober. Aanmelden doe je hier.