Appartement huren in Milaan? Dit zijn de goedkoopste wijken

Milaan is als je het mij vraagt de minst Italiaanse stad van Italië. Het mist de charmante tekortkomingen van de rest van het land, die de metropool dan weer wel heel erg leefbaar maken in vergelijking met andere steden. Het is er schoon, het verkeer loopt als een trein en er zijn banen te over. Maar aan die voordelen hangt dan ook weer een prijskaartje: de huur is er het hoogst van heel Italië. Weten waar je moet zijn voor de meest schappelijke maandlasten? Deze wijken in Milaan zijn het goedkoopst om te wonen.

Gemiddelde huurprijs in Milaan

Volgens de laatste cijfers van augustus dit jaar is de gemiddelde maandhuur in Italië gestegen naar een gemiddelde van 13,70 euro/m2. Milaan trekt daarbij hard aan de bovengrens met een huurprijs van 22,40 €/m2. Ter vergelijking: in Amsterdam betaal je nog altijd meer en tikt de gemiddelde huur per vierkante meter bijna 27 euro aan. Desalniettemin is wonen in Milaan dus een duur grapje binnen de landsgrenzen van Italië.

Goedkoopste appartement huren

Waar je dan het goedkoopst uit bent in de stad? De westelijke wijk Baggio is de enige plek in Milaan die onder het gemiddelde duikt met een dikke 13 eurootjes per vierkante meter. De tweede goedkoopste wijk is Ca’ Granda in het noorden waar je alweer boven de 16 euro per vierkante meter uitkomt en vanaf daar loopt het alleen maar op. De top 10, voor als je verhuisplannen hebt:

  1. Baggio – 13,40 euro/m2
  2. Cà Granda – 16,20 euro/m2
  3. Chiesa Rossa – 16,70 euro/m2
  4. Forlanini – 16,90 euro/m2
  5. Crescenzago – 17,20 euro/m2
  6. Val di Sole-Fatima – 17,10 euro/m2
  7. Accursio – 17,50 euro/m2
  8. Corvetto – 17,80 euro/m2
  9. Lorenteggio-Giambellino – 18,50 euro/m2
  10. Bicocca – 18,80 euro/m2

Durf je het aan buiten Milaan te huren of vind je een autoritje naar de stad niet erg, dan kun je beter naar nabijgelegen gemeentes verhuizen. De goedkoopste in de buurt is Abbiategrasso waar je nog geen €10 per vierkante meter betaalt. In Legnano, Rho, Basiglio, San Donato Milanese, Sesto San Giovanni en Segrate loopt de huur per gemeente iets op naar een ruime €15 per vierkante meter max. Wel even zelf je benzinekosten erbij rekenen.

Bron: Idealista