Dit is de beste pizza uit de supermarkt

Jarenlang heb ik niet bepaald een hoge pet opgehad van pizza’s uit het diepvriesvak bij de supermarkt. Ik ben bekend met het gezegde dat slechte pizza nog altijd oké is, want het blijft pizza, en daar ben ik het ergens wel mee eens, maar die diepvriespizza’s vind ik vaak wel enorm treurig. Je maakt mij in ieder geval niet blij met een Ristorante-pizza met pesto en ‘mozzarella’ (ik zet dit maar even tussen aanhalingstekens, want je kan mij er niet van overtuigen dat dit echte mozzarella is) of een kip tikka masala-pizza van het Albert Heijn-huismerk (ja, die bestaat dus echt).

De lekkerste diepvriespizza

Maar ik heb een ontdekking gedaan die ik niet voor mezelf kan houden. De diepvriespizza’s van Crosta & Mollica zijn namelijk écht ontzettend goed, en dan met name de Stromboli. Dat is een zuurdesempizza belegd met pittige calabrese en ventricinasalami. Echt zó goed: het smaakt daadwerkelijk als een echte pizza en ik heb serieus in restaurants serieus wel eens mindere varianten voorgeschoteld gekregen.

Ook Snackspert is enthousiast en ik kan me altijd erg vinden in zijn recensies, ik heb het idee dat onze smaakpapillen dezelfde dingen waarderen, dus het verbaast me dan ook niets dat hij deze pizza met vijf sterren bekroont.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Eke Bosman (@snackspert)

Meer Crosta & Mollica

Van Crosta & Mollica is er verder nog de Rustica (met champignons, pancetta en mascarpone), de Margherita, de Imperia (met prosciutto, pesto en knoflook), de Quattro Formaggi én ze hebben hem ook nog in kleinere formaten (de Mini). Ik heb ze niet allemaal geprobeerd, maar de Stromboli geef ik een dikke 8,5 en ook de mini is me zeer goed bevallen.