Deze geweldige korte Italiaanse meisjesnaam kent niemand

Da Mama Magazine

Onze collega’s van Mama Magazine zijn de allerbeste in het verzamelen van bijzondere kindernamen. Namen die je nooit ergens in een lijstje tegenkomt. Ook ontzettend mooi voor Nederlandse kinderen: deze korte Italiaanse meisjesnaam is heel onbekend.

Italiaanse meisjesnaam

In Italië komt de naam steeds vaker voor, maar hier in Nederland kennen we ‘m nog niet. En dat is zonde, want het is een geweldige meisjesnaam. Het gaat om de naam Mea. Hier horen we vaker namen als Mila, Maeve of May – maar Mea kent niemand.

Mea

In het Latijn betekent “Mea” letterlijk “mijn” of “mijne.” Het is vaak gebruikt in literaire en religieuze contexten, zoals in de uitdrukking “mea culpa,” wat “mijn schuld” betekent. Mea kan ook een verkorte vorm zijn van de naam Maria of varianten daarvan. In veel culturen wordt Maria geassocieerd met kwaliteiten als puurheid en genade.

Mea is een zeldzame naam in Nederland. De naam komt slechts sporadisch voor, waardoor hij uniek en speciaal is. Het feit dat hij slechts een paar keer is gekozen, maakt hem extra bijzonder voor ouders die op zoek zijn naar een naam die niet alledaags is. Volgens de laatste statistieken is de naam in 2023 maar 10 keer gekozen als voornaam en in 2022 maar 6 keer. Mea is een korte, krachtige naam die gemakkelijk uit te spreken en te onthouden is. De naam komt slechts tientallen keren voor in ons land.

Bron: Mama Magazine