Het zwevende fietspad rond het Gardameer is het mooiste van Europa

Hoewel Nederland bekend staat als hét fietsland is Italië ook in opmars om deze titel te veroveren. De laatste jaren worden er veel fietspaden aangelegd, waarvan de meest spectaculaire toch wel de Ciclabile di Limone sul Garda is. Waarom? Het is een zwevend fietspad dat door de bergen en dorpjes van het Gardameer loopt, langs plekken waar je normaal gezien moeilijk kunt komen.

Ciclabile di Limone sul Garda

Waarschijnlijk is Ciclabile di Limone sul Garda het meest bijzondere fietspad waar je ooit zal rijden. Je fietst over een pad wat voor een deel aan de rotsen vast geboord is. Met sommige stukken die zo’n vijftig meter boven de grond hangen, al zwevend boven het meer. Zo kom je op plekken waar je doorgaans alleen klimmend kunt komen. Je snapt het al, dit geeft je een spectaculair uitzicht over het meer.

Daarnaast loopt het fietspad over het meer zelf, waarbij het net voelt alsof je over het water zweeft. Over langsscheurende auto’s hoef je je geen zorgen te maken, het fietspad staat daar helemaal los van. En ook ’s Avonds kun je een romantische fietstocht maken op het met LED-verlichte fietspad.

Het mooiste fietspad van Europa

De Ciclabile di Limone sul Garda is zo’n 140 kilometer lang en loopt helemaal rond het Gardameer. Je kunt hem in één keertje rijden, voor de fanatiekelingen onder ons, maar het is veel leuker om er een tocht van te maken en onderweg ergens te overnachten. Het pad begint in Limone waar je ook makkelijk een fiets kunt huren. Daarna neemt het pad je mee door de wildernis tussen Capo Reamol en Trentino. Langs de wijngaarden, onontdekte strandjes en kleine dorpen. Zo met een duik in het meer, een pizza picknick en fles wijn wordt je fietstocht nog beter.