Zien! Hotel Portofino heeft een tweede seizoen

Mocht je Hotel Portofino nog niet gezien hebben, dan is dat een dikke vette aanrader. Deze serie neemt je mee naar het Italië in de roerige jaren twintig met veel glamour en natuurlijk: drama. Verwacht de mooiste shots van de Italiaanse Rivièra, outfits waar je jaloers op wordt en intriges waarbij je op het puntje van je stoel zit. Een soort combinatie van Downton Abbey en The White Lotus.

Hotel Portofino

In deze serie schittert Natascha McElhone als Bella, die je kunt kennen van The Truman Show en Californication. In Hotel Portofino speelt ze een vermogende Britse die samen met haar man een luxe hotel opent in het beroemde Portofino aan de Italiaanse Rivièra. Ze verwelkomt gasten uit de Britse upper class, die nogal veeleisend zijn. Dat in combinatie met te weinig personeel en financiële problemen vormt de ideale mix voor een portie drama. Ook tof aan de serie is dat je een kijkje krijgt in de geschiedenis van Italië tijdens het opkomende fascisme.

Seizoen 2 van de serie

Het eerste seizoen van Hotel Portofino was een doorslaand succes en tijdens seizoen twee duik je dieper het Italiaanse leven van Bella in. Het beloven weer zes spannende afleveringen te worden. Het hotel van Bella lijkt eindelijk een succes te worden, maar er komt een mysterieuze gast langs die wel eens een recensent kan zijn van een hoogstaand reismagazine. Ook heeft Bella het plan om een kuuroord te openen in de kelder van het hotel, maar de kosten lopen hoog op. Daarnaast maakt de man van Bella plannen met een maffiabaas om een geheim handeltje in whisky te beginnen. Een goed idee in een fascistisch Italië? Wij denken van niet, maar het zorgt er wel voor dat je niet kunt wachten om de volgende aflevering te kijken.

Het tweede seizoen van Hotel Portofino zorgt dus weer voor een goede dosis drama met de prachtige Italiaanse kust als decor. De zes afleveringen van het tweede seizoen zijn sinds vrijdag 1 september iedere week te zien op NPO en terug te zien via NPO Start. En nog extra goed nieuws: er is zelfs al een derde seizoen in de maak.