De filmlocaties van The White Lotus die je nu wilt bezoeken op Sicilië

White Lotus Sicilie

Wie Sicilië nog niet op z’n verlanglijst had staan, heeft dat na het zien van The White Lotus seizoen 2 wel even aangepast. De serie is grotendeels opgenomen in een filmstudio net buiten Rome, maar de Ionische Zee is levensecht en er zijn ook plekken in Taormina, Palermo, Noto waar je een bedevaartstocht naar kunt maken om in de voetsporen te treden van spirit animal Tanya McQuoid. Of Monica Vitti. Of Peppa Pig.

The White Lotus op Sicilië

San Domenico Palace

We tipten ‘m al eerder in ons lijstje lekker luxe logeren op Sicilië: het Four Seasons hotel in Taormina waar The White Lotus zich grotendeels afspeelt. In het voormalige klooster zitten tegenwoordig meer dan honderd kamers, drie restaurants, twee bars en een zwembad met uitzicht als een ansichtkaart. Dat mag ook wel wat kosten; je tikt zo’n 500 euro per dag af voor de meest bescheiden kamers en mag 6.500 euro neerleggen voor een nachtje in een van de suites.

Villa Tasca

Als je op vakantie bent, heb je natuurlijk behoefte aan nog meer vakantie. Dat momentje pakt Daphne in het Neoclassicistische palazzo Villa Tasca, waar ze Harper naartoe ontvoert om een nachtje aan de heren te ontsnappen. De villa bevindt zich in het echt niet in Noto, maar bizar genoeg middenin de stad Palermo, waar dankzij de gigantische aangelegde tuin weinig van te merken is. Eigenaar Giuseppe Tasca moest er als kind al eens wijken voor andere cameraploegen; Sophia Loren had in 1974 zijn kamer nodig om te filmen voor Il Viaggio. De erfgenaam woont er tegenwoordig niet meer zelf, je kunt de suites in het optrekje daadwerkelijk huren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Villa Tasca (@villatascaofficial)

San Nicolò kathedraal

De trappen waar Harper belaagd wordt door gapende Italiaanse mannen tijdens haar tripje met Daphne zijn wel echt in Noto, pal voor de kathedraal. De scène op Piazza Municipio is een stiekeme ode aan een iconische stukje uit Michelangelo Antonioni’s film L’Avventura uit 1960, met de échte Monica Vitti. Zie hieronder hoe lekker die heeft uitgepakt.

@natergate I love this show so much #fyp #film #movies #cinephile #2022 #thewhitelotus ♬ Cariño – The Marías

Planeta Sciaranuova

Het sfeertje mag er dan misschien niet optimaal zijn in de serie, de locatie is er wel een om te noteren: de wijngaard die Harper, Ethan, Cameron en Daphne bezoeken is van het wijnhuis Planeta en ligt aan de voet van de Etna. En dat is toevallig ook een nogal bijzonder plekje voor onze Fenny, die hier vertelt over haar favoriete wijnhuis.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The White Lotus (@thewhitelotus)

Villa Elena

Het over de top barokke optrekje van Quentin zou zich dan weer in Palermo moeten bevinden, maar ligt in het echt in Noto. Het oude klooster is in handen van designer Jacques Garcia, waar je zelf een afspraakje mee kunt maken over de prijs, mocht je er eens een wild feestje willen geven zoals in The White Lotus. Je zult er een soortgelijke portemonnee als Tanya voor moeten hebben, gezien zijn goedkopere villa’s tussen de 10.000 en 23.000 euro schommelen voor een weekje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ahmer Aleem (@ahmer_aleem)

Castello degli Schiavi

Iets buiten Taormina, in Fiumefreddo, ligt Castello degli Schiavi. In The White Lotus de plek waar de Di Grassi-mannen Portia mee uit lunchen nemen. Kwam de locatie je al bekend voor? Het kasteel heeft ook een grote rol in the Godfather. In de echte wereld is het een populaire locatie voor bruiloften en privé-evenementen.

Teatro Massimo

En wil je zwaaien naar ‘de koningin van Sicilië’ op z’n Tanya’s? In Palermo kun je een bezoek brengen aan het Massimo theater voor een avondje opera zoals in de serie.

Beeld: © Four Seasons San Domenico