Mijn fijnste Italiaanse verslaving

Zoals het hoort bij verslavingen, komt hij tot je. Je komt er op een gegeven moment mee in aanraking, snuffelt er voorzichtig aan en daarna kun je niet meer zonder. Zo ook met deze. Mijn vriendin L heeft weliswaar vijf honden, maar ruikt alsof ze net door een mensenwasstraat is gehuppeld. Een frisheid die ik niet kon herleiden naar een parfum. Het ging dieper dan dat en elke keer als ze bewoog, danste er weer een vleugje van deze geur door de lucht. Ik moest weten wat het was en zoals het vriendinnen betaamt, deelde ze haar geheim. Want nooit en te nimmer dat iemand aan haar zou kunnen ruiken dat ze honden had, dat ging haar te ver. Bij Wasparfum.nl bestelde ze wat proefflacons om te kijken welk wasparfum ze het lekkerst vond. “Een paar druppeltjes per wasbeurt is voldoende, maar ik doe stiekem een scheutje,” vertelde ze me vertrouwelijk.

Een wasliefhebber

Als kleindochter van een opa met een wasserij ben ik behept met het wasvirus. Ik houd van volle wasmanden en geniet van strak gestreken stapeltjes. Als die ook nog eens blijvend lekker ruiken, ademt dat liefde en toewijding. Als ik de was opvouw zit daar liefde in. Dus sinds de confessie van L, ben ik ook een trouwe klant van Wasparfum.nl die, hoe kon het ook anders, allerlei Italiaanse wasparfums verkoopt. Als ik de site bezoek, danst mijn brein al naar de straatjes van Ostuni waar de was altijd de balkonnetjes siert. Hier vertelt de was niet alleen liefde, maar ook levenskunst. Ik heb inmiddels al behoorlijk wat ‘smaakjes’ verslonden. Mijn collega Daan zweert bij de Diamante, waardoor ik al weet dat ze op kantoor is als ik de gang in loop. Ik heb al best een aantal geuren verzameld en kies er altijd een afhankelijk van het soort was. Zo vind ik Marseille echt heerlijk zeperig ruiken voor lakens, kies ik Petali di Rosa voor pyjama’s en T-shirts en vind ik Neve weer heerlijk fris en subtiel voor de overhemden van mijn geliefde.

En dan nog iets

Waar ik inmiddels ook helemaal voor gezwicht ben, zijn de schoonmaakmiddelen van Wasparfum.nl. Niet alleen zijn de verpakkingen een stuk leuker dan het gemiddelde supermarktproduct, van de geur blijf je gewoon poetsen. Van de allesreiniger New York en Oslo krijg je gewoon zin om je aanrecht nog een keer af te nemen en ook hierbij blijft die lekker frisse geur heerlijk hangen. Terwijl ik dit stukje schreef, ging ik natuurlijk even naar de site en daar zag ik dat ze ook vaatwasparfum verkopen. Meteen besteld in de geur Limone.

Wat ik ook zo schattig vind is dat de producten worden opgestuurd, maar dat je ook welkom bent bij eigenaresse Diana in Urk. Ik denk dat ik vriendin L er eens een keer mee naartoe neem. Samen op wasparfumbedevaart, dat lijkt me wel wat.

Bron: Amayzine