De Italiaanse blotebillenbruiloft: binnenkort kun je hier naakt trouwen op het strand

De mogelijkheid om trouwjurken te passen is een van de hoofdredenen dat ik ooit in het huwelijksbootje wil stappen (al vind ik een geschikte partner ook best relevant, maar dat terzijde). Blijkbaar is die jurk niet voor iedereen een prioriteit. Een Duits stel vroeg de gemeente San Vero Milis toestemming om te trouwen op een Sardijns strand, maar dan in Adam-en-Eva-kostuum. De burgemeester zag daar wel witbrood in.

De vrijheid van een naakte bruiloft

De blotebillenbruiloft zou plaats moeten gaan vinden op Is Benas, een strand op het Italiaanse eiland Sardinië dat populair is onder naturisten. Volgens burgemeester Tedeschi is het toestaan van naakte bruiloften een stap naar meer vrijheid. Hij gelooft dat het belangrijk is om te laten zien dat mensen vrij kunnen kiezen hoe ze hun leven willen leiden, vooral in een tijd waarin nationalistische bewegingen in Europa aan kracht winnen.

Nette naturisten

Daarnaast benadrukt Tedeschi dat naaktheid niets met seks te maken heeft, maar eerder een levensfilosofie is die verbonden is aan de natuur. De burgemeester is al langer openlijk pro-naaktstrand; naakt trouwen maakt deel uit van het plan om meer naaktstranden te openen op Sardinië. Volgens Tedeschi zijn naturisten bovendien heel netjes. Badpakgasten laten volgens hem vaak afval achter, terwijl het stukje naaktstrand altijd brandschoon achtergelaten wordt.

Het idee van naakte bruiloften wordt uiteraard ook positief ontvangen door de Italiaanse naturistenvereniging Nudiverso. Maar ook de lokale gemeenschap staat er positief in. Dorpsbewoners vragen Tedeschi maar wat graag of hij als ceremoniemeester alleen z’n sjerp mag dragen, of dat hij wel strak in het pak om het ja-woord mag vragen.