Saltimbocca van vis: zeebaars met parmaham en salieblaadjes

Da Katie & Giancarlo Caldesi

In het nieuw te verschijnen Eten in Italië – Recepten uit Rome hebben Katie en Gianluca Caldesi de beste en meest haalbare recepten die ze tijdens hun reizen naar Rome tegenkwamen geselecteerd. Dit recept voor saltimbocca van vis is heel eenvoudig, met slechts een paar ingrediënten, waardoor de smaak van de zeebaars optimaal tot zijn recht komt.

‘Het is een van de avondmalen met drie ingrediënten van onze vriendin Stefania. Ze zet altijd alles van tevoren klaar, inclusief een bijgerecht van aardappeltjes of sperziebonen met citroen, omdat het razendsnel klaar is.’

Recept voor saltimbocca di spigola

Ingrediënten

Recepten uit Rome – € 25,99

Voor 4 personen

  • 8 kleine zeebaarsfilets met vel (ongeveer 180 g elk)
  • zout en zwarte peper uit de molen
  • 4 plakjes prosciutto
  • 8 grote salieblaadjes
  • ‘00’ of patentbloem, om te stuiven
  • 2 el olijfolie
  • 50 ml witte wijn
  • 30 g gezouten boter

Bereiding

  1. Bestrooi de visfilets aan beide kanten met peper en zout. Snijd de plakjes prosciutto dwars doormidden zodat je acht kleine plakjes hebt. Leg de fi­lets op het vel, leg er een plakje pros­ciutto en een salieblaadje op en zet ze vast met een cocktailprikker. Doe wat bloem in een kom, haal de visbundel­tjes erdoor, schud ze voorzichtig uit en leg ze op een bord.

2. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Leg de vis­bundeltjes op de kant met de pros­ciutto in de pan, bak ze 2 minuten en keer ze om wanneer ze net bruin zijn. Bak de filets nog 2–3 minuten op het vel, of tot ze gaar zijn. Giet de wijn erbij en laat hem verdampen. Roer de boter erdoor om de saus te binden. Haal de pan van het vuur en serveer de vis me­teen, besprenkeld met de saus.