Spaghetti con la scarola

Da Luna Trapani

De Vlaams-Italiaanse Luna Trapani laat met haar kookboeken zien dat de Italiaanse keuken heel gemakkelijk vegan kan. Deze spaghetti con la scarola uit Vegetalia heeft aan andijvie, knoflook, peper en groene olijven méér dan genoeg.

Recept voor spaghetti met andijvie

Ingrediënten

Vegetalia – € 29,99
  • 350 g spaghetti
  • 4 el olijfolie
  • 300 g andijvie, in reepjes gesneden
  • 2 grote knoflooktenen, gesnipperd
  • 1 rode Spaanse peper, fijngehakt
  • 3 el groene olijven, ontpit en gehalveerd
  • 2 el gele rozijnen, 30 geweekt in warm water en uitgelekt (25 gram)
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd

Bereiding

1. Breng voor de spaghetti in een grote pan gezouten water aan de kook. Kook de pasta in circa 10 minuten al dente.

2. Verhit in een hapjespan de olijfolie op hoog vuur. Doe de andijvie in de pan en roerbak even totdat de andijvie een beetje is geslonken. Voeg dan de knoflook, rode peper, olijven en rozijnen toe en breng op smaak met zout en peper. Roerbak nog 10 minuten op hoog vuur.

4. Roer dan de gekookte pasta erdoorheen. Verdeel de spaghetti over vier voorverwarmde pastaborden. Garneer met de pijnboompitten.