De Tortellino Bag is dé tas voor de modeminnende Italië-liefhebber

Aan wie mag ik mijn verlanglijstje geven? Het is inmiddels een maandje geleden, maar goed, ik was dan ook niet op Milan Fashion Week aanwezig. Tijdens de Milanese modeweek presenteerde modeontwerper Federico Cina een nieuwe tas, die z’n weg even naar mijn beeldscherm moest vinden, maar waar ik vanaf nu verliefd op ben. Ontmoet: de Tortellino Bag. Door zowel Vogue Italia als mijzelf uitgeroepen tot nieuwe it-bag.

De Tortellino Bag vindt z’n ontstaan in de traditie van de cappelletti (soort tortellini), een culinair erfgoed van Emilia-Romagna. En de thuisbasis van ontwerper Cina, die in meer van zijn ontwerpen zijn muze is. Zo eerde hij eerder al eens de oude Romagnola-drukkunst met zijn ontwerp ‘Grape’, een kenmerkend symbool van het merk, gemaakt volgens de technieken van het 17e-eeuwse ambacht. Met de tas eert hij de herinneringen van het pasta maken met z’n nonna. Superzoet verhaal dus, maar het is dus ook nog een lekker ding om te zien.

Cina koos ervoor om duurzame materialen te gebruiken, waaronder leer uit overschotten van de voedselindustrie. Het unisex ontwerp is er in twee maten en dertien kleuren. Hij heeft een schouderriem, ritsvakje en een zakje binnenin. De Mini Tortellino (mijn lievelings) kost je €375, de grotere variant €450. De eerste exemplaren gaan pas de deur uit vanaf april, maar Cina verkocht in de voorverkoop al meer dan 200 stuks. Pre-orderen kan hier nog steeds.

De presentatie zelf was ook nog ‘ns helemaal leuk: in Milaan plaatste de ontwerper een installatie van gips met allerlei pasta-tools zoals deegrollers en pollepels. Gasten kregen bordjes tortellini geserveerd. Weet waar je je mee aankleedt.