Vegan pizza van kikkerewtenmeel

Da Luna Trapani
vegan pizza

Het ideale zomergerecht? Deze supersimpele vegan pizza uit Veganista van Luna Trapani. Een soort pizza in de mix met farinata. Klaar in een wip, helemaal veganistisch en door het kikkererwtenmeel ook nog ‘ns glutenvrij. Lekker dus voor jou én al je (onverwachte) gasten.

Recept voor vegan pizza facile

Ingrediënten

  • 280 g kikkererwtenmeel + 2 el extra om te bestuiven

    Veganista – € 29,99
  • 120 ml koud water
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl zout
  • tomatensaus
  • 1 rode ui
  • 5 kerstomaatjes, in plakjes
  • 1 handje fijngehakte olijven
  • 1 tl kappertjes
  • 1 handje verse basilicum

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Kneed alle ingrediënten voor de pizzabodem in een kom goed door. Bestuif je werkvlak met kikkererwtenmeel en leg het deeg daarop. Rol uit tot een ronde schijf van 5 mm dik.

3. Leg de pizzabodem op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de tomatensaus over de pizza en voeg alle toppings toe behalve de verse basilicum.

4. Zet de bakplaat 20-30 minuten in de oven. Strooi de verse basilicum erover zodra de pizza uit de oven is en serveer.