Deze B&B Vol Liefde-deelnemer heeft een Italiaans kookboek uitgebracht

Er is geen Italiaanse B&B te bekennen in dit seizoen van B&B Vol Liefde, al is er één deelnemer die dat wel zou zien zitten. Charlotte probeerde een pijltje van Cupido te vangen op bezoek bij Mike in Spanje, maar die schoot mis. Inmiddels weer in Holland kondigde de keukenprinses een nieuwtje aan op Instagram: een Italiaans kookboek.

Charlotte is actief op Instagram onder de naam Solotti Catering. Haar skills liet ze in B&B Vol Liefde al zien, wat niet de eerste keer was dat ze zich door een tv-programma heen kookte. Ze stond achter de pannen bij De Tafel van Kees en deed een paar jaar geleden mee aan Topchef Academy, waar ze tweede werd. Haar bedrijf klinkt niet voor niks Italiaans; alhoewel ze allerlei windrichtingen in kookt, is Italiaans haar lievelings. Uitgebreid tafelen, met zoveel mogelijk mensen.

Wel, dat kookboek dus. Solotti’s Trattoria heet het. Geen fysiek exemplaar, maar met een E-book als start hoopt ze dat ooit wel voor elkaar te boksen. Voordeel is dat het E-book je maar een tientje kost. De kunsten die ze een aantal jaar terug opdeed bij een Siciliaanse chef gooit ze in de praktijk in het boek, inclusief lekkere beelden. Maar op Sicilië blijft ze niet hangen, want een favoriete regio heeft de Haarlemse niet en heel Italië komt aan bod.

In het kookboek zo ook haar gerechten die je in B&B Vol Liefde voorbij zag komen; de venkelsalade met dille, parmezaan, chili en kappertjes, pasta puttanesca en de tiramisu met frangelico en pure chocolade staan er allemaal in. Verder onder meer arancini met fontinakaas en truffelmayo, salade van nectarine en tomaat met burrata, pesto van citroen en munt en pistachedukkah en vongole met ‘nduja.

En Charlotte droomt groot: naast een gedrukt boek hoopt ze dat haar Solotti’s Trattoria ooit ook werkelijkheid wordt. Een B&B in Italië met intieme Italiaanse trattoria vol gasten aan lange tafels. Al gun ik haar d’r liefde nu al, mag ze wat mij betreft best terugkomen als B&B-eigenaar in een volgend seizoen, want deze voel ik wel.

Op 8 september doet ze vast een gooi met de lancering van haar kookboek, dat groots gevierd wordt met een lunch en diner bij Brouwerskolkje in Overveen. Da’s nog net niet in de duinen vanuit Haarlem, te midden van het groen. Voor €110 kookt Charlotte voorgerechten om te delen, een hoofdgerecht en een nagerecht uit Solotti’s Trattoria. Daar krijg je ook nog ’n cocktail bij om mee te beginnen en zitten de wijntjes en koffie ook bij inbegrepen. Saaie boel wordt het niet, want tijdens het feestje aan – uiteraard – lange tafels komen ook nog Italiaanse liveacts voorbij. Kaartje koop je qui.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Charlotte Hansen (@solotticatering)