8x kookboek om de beste pasta’s mee te maken

Geen idee wat je moet maken? Pasta. Geen tijd? Snelle pasta. Grote groep mensen over de vloer? Grote bak pasta. Als er één gerecht is dat áltijd goed is, is het wel pasta. De keuze is reuze, zowel qua pastasoorten, als qua recepten. Mocht je door je standaardrepertoire heen zijn of je liefde smaakt naar meer, hierbij de fijnste kookboeken met de hoofdrol voor de Italiaanse sterspeler in de keuken. Hasta la pasta, dit was m’n intro. Aan de bak.

Ook leuk: de beste Italiaanse kookboeken »

8x een kookboek vol pasta

1. Pasta Grannies Comfort Cooking

Koop Pasta Grannies Comfort Cooking hier voor €29,99 »

Auteur Vicky Bennison snapt het: pasta koken moet je van la nonna leren. Haar filmpjes van kokende pasta grannies zijn een wereldwijde hit en resulteerden in dit tweede kookboek. In Comfort Cooking staan naast pasta’s ook andere klassiekers en verhalen van Italiaanse omaatjes, maar de hoofdrol is natuurlijk nog altijd voor… pasta.

2. De Zilveren Lepel Kookschool – Pasta

Koop De Zilveren Lepel – Pasta hier voor €56,95 »

De Zilveren Lepel is de ongekroonde koning van de Italiaanse kookboeken, zeker internationaal gezien. In de kookschooltrilogie neemt het instituut je mee door de wereld van pasta en leer je van 0.0 bloem tot bord pasta en pastagerechten maken, met handige stap-voor-stap-foto’s.

3. Toscanini Pasta

Koop Toscanini Pasta hier voor €35 »

Een nieuwkomer en een instant klassieker, als je het mij vraagt. Thuis pasta leren maken zoals ze het bij een van de beste Italiaanse restaurants van Amsterdam doen. Met één blik op dit boek weet je dat je van pasta nooit genoeg krijgt.

4. Een kleine geschiedenis van pasta

Koop Een kleine geschiedenis van pasta hier voor €26,99 »

Ik speel vals, maar ben je een pastaliefhebber, dan moet je dit boek lezen. Culinair historicus Luca Cesari neemt je aan de hand van tien beroemde gerechten mee in de geschiedenis van pasta. Meer lezen dan koken dus, al komen er óók verrassende recepten voorbij.

5. De Pastaman

Koop De Pastaman hier voor €19,99 »

Tikkie minder flamboyant dan de Pasta Queen, maar Mateo Zielonka verdient net zo goed z’n bijnaam van Pastaman. Hij maakt waanzinnig mooie pasta’s vol kleur, printjes en in allerlei vormen denkbaar. Ook de Pastaman is leuk om te volgen, maar wil je zijn creaties namaken, dan kun je het best z’n kookboek induiken. Daarin kook je met behulp van foto’s de kunstwerkjes in eigen keuken.

6. Pastabijbel

Koop Pastabijbel hier voor € 27,50 » 

De half-Italiaanse Roberta Pagnier gaf de Italiaanse keuken een gezicht op de Nederlandse tv. In Pastabijbel deelt ze 130 pastarecepten, leert ze je basisskills en ligt alles vast in stappenfoto’s. Daarmee is het kookboek er een voor iedereen.

7. The Pasta Queen – A Just Gorgeous Cookbook

Koop The Pasta Queen hier voor €24,79 »

Als je The Pasta Queen niet kent kan de titel je misschien afschrikken, maar Nadia Caterina Munno is een heldin. Check even haar Instagram, en als je om bent, schaf dan haar gorgeous kookboek over pasta aan.

8. 500 pastagerechten

Koop 500 pastagerechten hier voor €10,99 »

Een niet te moeilijk oudje dat daarom ook fijn geprijsd is. De Romeinse Valentina Sforza is privéchef, kookboekenauteur, kookdocent en na het neerpennen van vijfhonderd pastarecepten mag ze zich van mij ook best officieel pasta-expert noemen. Ze beschrijft in het boek de basis van pasta, slaat geen pastasoort over en leert je de kneepjes van klassiekers tot nieuwkomers.