Dit hotel is uitgeroepen tot beste hotel ter wereld

Beste hotel ter wereld Cipriani

We noemden ‘m al eerder als misschien wel het mooiste hotel van Venetië en we hadden gelijk: Hotel Cipriani is door La Liste uitgeroepen tot beste hotel ter wereld. Uit onder meer reisgidsen, recensies door pers en consumenten heeft La Liste een lijst van duizend droomplekken samengesteld, waarin Italiaanse hotels goed vertegenwoordigd zijn.

Hotel Cipriani

Denk je La Serenissima, dan denk je Hotel Cipriani. Het hotel is verworven met de stad en dekte bedjes op voor zowel sterren als George Clooney, Sophia Loren en Angelina Jolie als royals. La Liste’s algemeen directeur Hélène Pietrini prijst het ‘weergaloze hotel’ onder meer aan als ‘een topbestemming voor verfijnde luxe.’

beste hotel ter wereld
© Belmond Hotel Cipriani

Volgens Cipriani’s managing director Marco Novella heeft het hotel de prijs te danken aan zijn iconische geschiedenis, gastronomische identiteit, de loyaliteit van de gasten, professionaliteit van het team en de innovatieve instelling van Cipriani.

De beste hotels ter wereld

En Cipriani is dus niet het enige hotel in de ranglijst van La Liste. Il San Pietro di Positano staat op een gedeelde derde plaats en Il Pellicano in Porto Ercole, Mandarin Oriental in Milaan, Caruso in Amalfi en Portrait in Florence staan op een gedeelde plek vier.

In de top twintig (met heel veel gedeelde rankings) staan binnen Italië van hoog naar laag nog Rosewood Castiglion del Bosco in Toscane, Hotel de la Ville Rome, Gardena Grödnerhof in Ortisei, Hotel Savoy in Florence, The Gritti Palace in Venetië, Villa Igiea in Palermo, Hotel Vilòn in Rome en Grand Hotel Tremezzo aan het Comomeer.

Special Awards La Liste

Tot slot deelt La Liste ook nog speciale awards uit. Zo kreeg Rosewood Castiglion del Bosco ook nog een extra krul als winnaar binnen de countryside categorie. De Hotel Opening of the Year Award ging naar La Palma Capri en de Heart & Soul Award naar La Dimora Brusaporto. Die laatste krijgen hotels als er voor gasten net even wat extra gedaan wordt met ziel en zaligheid, wat het hotel nabij Bergamo doet door een zesgangenontbijt te serveren dat je met de chef en z’n familie aan tafel eet. Alle winnaars en de volledige lijst vind je via La Liste.