Bruschetta met burrata en paddenstoelen
Er is een uitdrukking in Italië die aangeeft hoe vriendelijk en warmvoelend iemand kan zijn en die luidt: è buono come il pane. Oftewel: zo goed als het brood. Bij bijna elke maaltijd wordt brood geserveerd. Zoals bruschetta, dikke plakken brood extra knapperig geroosterd op de grill die daarna ingewreven worden met een teentje knoflook. Elke regio heeft zijn eigen broden en ook binnen de regio hebben dorpen en stadjes weer een eigen variant op hun regionale specialiteit.
Al die varianten staan in De Bijbel van de Italiaanse keuken, een naslagwerk van de eigenaren van favoriet Toscanini dat je met recepten meeneemt door alle regio’s van Italië. Wij delen dit recept voor bruschetta met funghi misti. Champignons, oesterzwammen, pieds de moutons, boleten… de keuze is aan jou. Lekker wordt ’t hoe dan ook, en bovendien staat het met tien minuten op tafel.
Recept voor bruschetta met burrata en paddenstoelen
Ingrediënten
Voor 4 personen – 10 minuten
- 150 g burrata
- 1 teen knoflook, grof gehakt
- 40 ml extra vergine olijfolie
- 250 g gemengde paddenstoelen,
schoongeborsteld en in plakken - 1 el bladpeterselie, gehakt
- 4 sneden boerenbrood
- 1 teen knoflook
- extra vergine olijfolie
- zout en peper
Benodigdheden
- schuimspaan
- broodrooster
- 25 ml witte wijn
Bereiding
1. Haal de burrata alvast uit de koelkast.
2. Fruit de knoflook in de olijfolie in een grote koekenpan. Als hij begint te kleuren doe je er een gedeelte van de paddenstoelen bij, zodat de bodem van de pan bedekt is. Sauteer ongeveer 3 minuten op hoog vuur totdat ze licht gekleurd zijn.
3. Haal met een schuimspaan uit de pan en herhaal, net zo lang tot alle paddenstoelen gebakken zijn. Doe ze dan allemaal weer terug in de pan en blus af met de witte wijn. Laat even inkoken en roer dan de blad- peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
4. Rooster de sneden brood. Wrijf ze in met knoflook. Verdeel de burrata over het brood. Leg de gebakken paddenstoelen erop. Druppel er nog wat olijfolie over en dien op.