Dit vakantiehuis komt rechtstreeks uit je dromen

In ieder geval uit die van mij. Casa Soleto is een historisch palazzo in het gelijknamige Soleto en is alles wat je van je eigen huis ook zou willen, maar dan centraal tussen de twee kuststroken van Puglia in. Dus beter.

Studio Andrew Trotter & Marcelo Martínez hebben een knap staaltje werk afgeleverd door de originele vloeren te laten liggen, de gewelfde plafonds – ik ga weer even mijn excuses aanbieden, maar ik ben echt een sucker voor gewelfde plafonds en zal deze áltijd benoemen – in ere te herstellen en verder eigenlijk alles binnen de historische muren overhoop te halen om er dit waanzinnige stulpje van te maken.

Het palazzo is de definitie van rust, in neutrale kleuren, natuurlijke materialen en ingetogen designmeubilair in de mix met opgeknapte vintage stukken. De keuken is nog authentiek genoeg om nonna-proof te blijven en in het bad op pootjes baad je als il re of la regina. De oude kapel is nu een plek om te chillen en in de privétuin kun je kopje onder in een zwembad met van die heerlijke bankjes erin, die je geen reden meer geven om eruit te komen.

Alhoewel, je zult ook even boven moeten gaan kijken, naar de drie slaapkamers, het romantische zitje op het terras. En vergeet de binnentuin niet, waar la cena geserveerd mag in de avond. Er is zelfs een open haard, die ik normaliter niet aanprijs bij een Italiaans huis. Maar oh, ik zie mezelf hier daardoor ook midden winter gewoon schuilgaan tot de zon weer gaat schijnen.

Huisje huren? Dat doe je via Nice2Stay.

Beeld: Nice2Stay