De ultieme weelde

Zoals ik vorige week al zei heb ik een grote liefde voor dure hotels. Ik hou dan ook al jaren een hotelbucketlist bij, en verzamel daar bijzondere hotels die ik ooit hoop mee te mogen maken. Niet om te slapen, dat is niet haalbaar want een echt goed duur hotel kost gerust een paar duizend euro per nacht. Nee, de truc met dure hotels voor ons gewone stervelingen is om erheen te gaan voor lunch, diner of gewoon een glas wijn. Zo’n lunch kan zonder problemen aanzienlijk meer kosten dan wat je per nacht betaalt aan je Airbnb, maar ja, dat is dan de ervaring. En op die manier kun je wel even binnen gluren en je laven aan de heerlijke weelde en luxe en service van dure hotels. Eén van de hotels die op mijn bucketlist staat is Villa Cora in Florence. Zoek het maar eens op, het is echt schitterend. Sylvie Meis besloot er te trouwen een paar jaar geleden (met de man waarvan ze inmiddels weer gescheiden is). In het zomerseizoen kost de goedkoopste kamer zo rond de 800 euro, wat, als ik naar de andere hotels op mijn bucketlist kijk, eigenlijk nog best meevalt. Maar uiteraard alsnog ver buiten mijn budget. Toen ik flink wat jaren geleden voor het eerst in mijn eentje in Florence was en ik, hou je vast, de Hop On Hop Off-bus nam, reed die zomaar langs Villa Cora, dus ik stapte gelijk uit. (Over die bus, ik ben er ook niet per se trots op dat ik dat toen deed maar ik was jong en die bus is best handig als je nieuw bent in een stad, al zou ik er nu niet meer dood in gevonden willen worden.) Er was zonder reservering geen plek meer in het restaurant maar ik heb naar volle tevredenheid aan een heel duur glas wijn genipt in de bar, en toen ik naar de wc ging zorgde ik ervoor dat ik per ongeluk expres verdwaalde en gaf mezelf zo een kleine tour door het hotel. Dus achter Villa Cora staat een klein vinkje.

​De beste DureHotelErvaring had ik echter toen ik een paar jaar geleden door evenementen- en reisbureau Ciao Bella Moments werd uitgenodigd op persreis naar Puglia. Een sinds enkele jaren enorm populaire regio waar ik nog nooit was geweest. Met een klein clubje kregen we een heerlijke Puglia-ervaring en vooral de ultieme Luxe-Puglia-Ervaring. Zo sliepen we in Masseria Torre Coccaro, dat ik tot dan toe alleen kende van de Instagram van beroemde Italiaanse influencers als Chiara Ferragni.

​En we sliepen in Borgo Egnazia, nou en dát, dat is de ultieme hotelweelde. Het is bijna niet in woorden te vatten dus zoek het vooral even op zodat je een beeld hebt. Alles is beige, wit, alle stoffen zijn zo stevig en zacht, alle kussens zijn perfect opgeklopt, de vazen zijn steevast gevuld met schitterende witte dagverse bloemen, en het ruikt er naar rijk en succesvol. Je weet simpelweg niet wat je meemaakt als je er rondloopt. Er zijn gewone kamers (waar niets gewoons aan is) maar je kunt ook villa’s huren, vanaf zo’n 10.000 per nacht geloof ik. Madonna doet dat graag, net als Justin Bieber. En Justin Timberlake en Jessica Biel huurden ooit het hele terrein af om er te trouwen. Ken je de serie The Morning Show? Met Jennifer Anniston als de nieuwslezer Alex Levy? Dat personage draagt steevast heel mooie dure witte vesten van merken als The Row, en in haar immer perfect opgeruimde luxe appartement staan altijd geurkaarsen en van die mooie designer bloemboeketten. Maar vooral die kleding, die quiet luxury zijden blouses, kasjmieren truien van Céline, díe vibe, dat is Borgo Egnazia. Als de Roy-familie uit Succession ergens zou slapen dan zou het in Borgo Egnazia zijn. Ik kan me geen leven voorstellen waarin ik het kan betalen duizenden euro’s neer te leggen voor een hotelbed dus ben voor eeuwig dankbaar dat ik het dankzij die persreis een nacht mee heb mogen maken. Dus stel je bent in de buurt, reserveer dan zeker een tafel in één van de zes restaurants op het terrein, of bij hun beachbar. Is ook niet goedkoop hoor, maar ja, è una bella esperienza.

Project Italiaanse droom

« L’episodio precedente 

Continua a leggere… »