Dit moet je eten zodat je niet gestoken wordt door muggen

Muggen, misschien wel de irritantste insecten op aarde en luidkeels aanwezig o-ve-ral in Italië. Naast het geluid van nagels op een schoolbord en het kraken van vingers, drijft muggengezoem ons ook tot waanzin. Maar naast het gezoem kunnen ze je ook nog lekprikken. Muggen van je lijf houden? Pas je dieet aan met onderstaande ingrediënten getipt door onze collega’s en buongustai van Favorflav en hopelijk blijft je lichaam dit jaar dan mug-vrij.

Knoflook en ui

Het eten van knoflook en ui wordt vaak als optie gegeven om muggen op afstand te houden. Ze bevatten het stofje allicine, de inname hiervan zou de geur van je lichaam aanpassen en je zo ‘verbergen’ voor de muggen. Het is belangrijk om de knoflook en ui wel rauw te eten, anders verdwijnt de allicine.

Limoengras

Geen zin om rauwe ui of knoflook naar binnen te werken? Limoengras schijnt ook te werken, het bevat namelijk citronellaolie, bekend van allerhande kaarsen en muggenmiddeltjes. Het eten van limoengras zou ook moeten werken. Limoengras wordt veel gebruik in Aziatische keuken, dus even omschakelen in Italië.

Chilipeper

Voor de spiceliefhebbers onder ons: eet zo veel mogelijk chilipeper! Deze pepers bevatten namelijk capsaïcine (wat dat branderige gevoel op je tong veroorzaakt). Vinden insecten niet leuk en wordt daarom al veel gebruikt in biologische insecticide.

Tomaten, bonen & linzen

Tomaten, bonen en linzen zijn alle drie producten die veel thiamine (vitamine B1) bevatten. En een dieet met veel thiamine kan ervoor zorgen dat muggen bij je vandaan blijven. Zoals bij veel van dit soort middeltjes is er veel discussie over. Word je ondanks dit dieet dus alsnog gestoken, dan kun je ook het sap van een tomaat op je bult wrijven om de jeuk tegen te gaan. Hopelijk helpt dit wel.

Bron: FavorFlav