Doe als een Italiaan en bestel een van deze meest populaire ijssmaken

populaire ijssmaken

Ja hoor, zit ik met twijfelachtig weer in Italië, krijgen jullie een hittegolf cadeau. Gelukkig ben ik de moeilijkste niet en sleep ik jullie er vanuit hier graag doorheen. Ik snorde de meest populaire ijssmaken in Italië op om af te koelen als een echte Italiaan in Nederland.

Populaire ijssmaken in Italië

Mocht je nog niet weten wat het verschil is tussen ijs en gelato, lees dan als de wiedeweerga dit artikel over gelato. Ben je eenmaal ingelezen, dan mag je weer terugkomen. Het Italiaanse Gelato Instituut was namelijk zo vriendelijk om de top 7 vrij te geven uit een gedetailleerde analyse van wat de meeste mensen kiezen in de ijssalon.

Wat blijkt: drieënzeventig procent van de respondenten (!!!) zegt dat ze ten minste één roomsmaak kiezen op hun hoorntje of in het bakkie. Onder de kinders zijn fruitsmaken dan weer populairder. Sluit maar vast aan in de rij en verdiep je in dit lijstje populairste ijssmaken, dan weet je gelijk wat je moet bestellen als je aan de beurt bent. Al geef ik je nog een persoonlijk advies mee om ook iets… exotischers naast deze ietwat saaie maar goede klassiekers te nemen. Italianen blijven Italianen hè, mai cambiare una squadra vincente.

  1. Gelato al cioccolato (27%) – chocolade
  2. Gelato alla nocciola (20%) – hazelnoot
  3. Gelato al limone (13%) – citroen
  4. Gelato alla fragola (12%) – aardbei
  5. Gelato alla crema (10%) – crème
  6. Gelato alla stracciatella (9%) – stracciatella
  7. Gelato al pistacchio (8%) – pistache

Bron: Semplicemente Cucinando