Zo maak je zelf de allerleukste bordjes met Italiaanse tekst

Zo simpel, maar liefde op het eerste gezicht was het bij deze bordjes die ik hier en daar op Instagram tegenkwam. Ze staan inmiddels al eeuwen tussen mijn favorieten opgeslagen, maar in mijn keuken staan ze nog altijd niet. Binnenkort misschien wel, gezien ik me ineens bedacht hoe makkelijk je ze zelf eigenlijk maakt.

Verkoopadressen in Italië

Voor het gemak heb ik wel tips waar je ze kunt kopen voor je gevonden via blogger Tina’s Table, in drie verschillende regio’s. In Bologna verkoopt Abacanto Home ze, aan de Via Santo Stefano 23 C/D. In Sarzana, nabij La Spezia heeft Alt Means Old (Piazza Calandrini 11) er een hoop met verschillende teksten en in Pescara vind je ze bij Tavola Udace aan de Via l’Aquila 21/3. Ik gok dat je ze op nog wel meer plekken kunt krijgen (tips welkom!), maar hoogstwaarschijnlijk is zelf maken ook jouw makkelijkste optie.

Zelf Italiaanse bordjes maken

Men neme een emaille bord, een stift, een oven, een beetje creativiteit en een mooi handschrift. Geëmailleerde producten kun je namelijk makkelijk beschrijven met een stift. Een edding 4200 porseleinstift is daar bijvoorbeeld speciaal voor ontworpen. Hieronder vind je wat inspiratie, of neus eens tussen deze leuke eetspreekwoorden. Je schrijft je zinnetje of woord op de rand van het bord. Of je het móet afbakken in de oven, durf ik vooraf niet te zeggen, maar ik kan me voorstellen dat je zinnetje niet heel lang netjes blijft staan misschien. Het internet leert me dat als je beschreven emaille in 25 minuten op 160 ° C in de oven zet, je zelfgemaakte servies vaatwasmachinebestendig is. Zo makkelijk kan het zijn. Deel je het eindresultaat met ons?

Hoofdbeeld: Tina’s Table

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alt Means Old ™️ (@altmeansold)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alt Means Old ™️ (@altmeansold)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Abacanto Home (@abacantohome)