Je kunt nooit meer een Fiat in deze kleur kopen

De Italiaanse krant La Repubblica noemt het een kleurenrevolutie: Fiat inspireert voortaan z’n kleuren op de Italiaanse zee, zon, aarde en lucht en verbant daarbij één kleur uit het assortiment. Rijd je op dit moment een grijze Fiat, dan heb je iets unieks in handen, want grijze auto’s worden vanaf nu niet meer gemaakt.

Addio grijze Fiat

De bijzondere nieuwe strategie van Fiat moet ervoor zorgen dat het merk een onderscheidende positie krijgt op de automarkt. Volgens de CEO van het bedrijf is Italië het land van kleuren en belichaamt de vrolijke zet de Italiaanse levensstijl en bevestigt het de waarde van nuova dolce vita. De slogan: “Italia. La terra dei colori. Fiat. Il marchio dei colori”. 

De vrolijke noot zet Fiat verder door in de nieuwe elektrische Fiat 600e, die na twee sneak previews deze week officieel vanbinnen en vanbuiten werd gepresenteerd. Het vaarwel van de grijze Fiat werd aangekondigd met een geinig filmpje waarin dit nieuwste model inclusief CEO erin kopje onder gaat in een bad verf. De Fiat 600e gaat grijs in bad en komt er oranje weer uit.

Vrolijke kleuren

Dat er geen grijze muizen meer verkocht zullen worden laten ook de namen van de aangekondigde kleuren zien waarin auto’s wel te verkrijgen zijn: Bianco Gelato, Arancio Sicilia, Arancio Paprika, Rosso Passione, Blu Dipinto di Blu, Blu Italia, Blu Venezia, Verde Rugiada, Verde Foresta, Rose Gold en Nero Cinema. Wit en zwart mogen dus wel blijven, maar klinken stukken leuker als ze ijsco-wit en film-zwart heten.