Dit gaat er gebeuren met de gigantische villa die Berlusconi nalaat

De onlangs overleden oud-premier Berlusconi heeft in zijn leven nogal wat oproer gekraaid. Veel van de – over het algemeen niet heel positieve – geschiedenis die hij schreef, vond plaats in zijn immense villa net buiten Milaan. Zijn familie heeft wel een ideetje wat er daarmee moet gebeuren.

Villa San Martino

Villa San Martino was sinds de jaren zeventig de hoofdresidentie van de omstreden Italiaanse miljonair. Als politicus organiseerde hij er belangrijke zakelijke meetings, maar in de avonduurtjes gebeurden er heel wat andere dingen in het pand. Zo vonden de beruchte Bunga Bunga-feestjes plaats in de villa, 18+ spelletjes na het diner waarvan Berlusconi de regels naar het schijnt van zijn vriend en dictator Khadhaffi leerde en waar niet iedereen 18+ bleek.

Berlusconi-museum

Volgende week wordt er in het testament van Berlusconi gedoken, maar ingewijden uit zijn Forza Italia-partij vertellen dat de familie een plan heeft: van Villa San Martino een museum maken. Er is buiten de verhalen namelijk ook wel wat te zien in het huis. Zeventig kamers vol met kunst bijvoorbeeld, van werken van Rembrandt tot aan – verrassend – een groot aantal zelfportretten.

Ook ligt ‘het contract met Italië’ naar verluidt ergens in een badkamer, waarin Berlusconi aan het volk beloofde om de belasting te verlagen, meer banen te creëren en de infrastructuur te verbeteren. Hij won daarmee het volk voor zich en de verkiezingen. Daarnaast is er een collectie van zo’n 10.000 boeken, vind je er cadeautjes van Queen Elizabeth tot Khadaffi en liggen zijn eigen restanten in een marmeren mausoleum in de tuin. De gangen zouden opgefleurd kunnen worden met projecties van zijn speeches en er zijn plannen om de docu rondom zijn politieke partij af te spelen in een loop. Dus… geschiedenis vind je er wel.

Bron: The Guardian