Zo maak je een herfst-Bellini

De zomer is ten eind. En hoewel we helaas afscheid moeten nemen van de lange, zwoele zomeravonden, geldt dat gelukkig niet voor je favo cocktail. Als je Italië nog nét niet helemaal kunt loslaten, kun je een variant maken op de Bellini die geen zomerzon nodig heeft. Want met wat kruiden geef je zo een herfstachtige twist aan deze zomerse cocktail.

Bellini in de herfst

De Bellini-cocktail komt oorspronkelijk uit Venetië en is vernoemd naar de beroemde kunstenaar Giovanni Bellini. De eigenaar van Harry’s Bar in Venetië heeft de zomerse cocktail voor het eerst gemaakt, en hij werd een iconische hit. De mix van champagne en perzik is op-en-top zomer. Perziken zijn typisch zomerfruit, maar die kun je makkelijk vervangen door peer. En door er een beetje kardemom aan toe te voegen, maak je er een kruidige cocktail van die perfect past bij de koelere dagen voor de open haard.

Recept voor de herfst-Bellini

Ingrediënten

Voor circa 10 cocktails

  • 1 fles champagne
  • 4 rijpe peren
  • 200 gram suiker
  • 480 ml water
  • een beetje gemalen kardemom
  • piment, ter garnering

Bereiding

1. Schil de peren, haal het klokhuis eruit en snijd de peren in stukken. Doe dit samen met de suiker en het water in een pan op een niet al te hoog vuur. Laat het mengsel zo’n 30 minuten koken tot de peren zacht zijn.

2. Haal de pan van het vuur en doe het mengsel, met een snufje kardemom in een keukenmachine. Maak er een glad mengsel van en laat het afkoelen.

3. Vul het champagneglas tot de helft met koude champagne en voeg daar twee theelepels perenpuree aan toe. Kijk uit; het kan gaan schuimen. Doe er een beetje piment overheen als finishing touch.

Tip

Deze cocktail is ook alcoholvrij te maken. Bijvoorbeeld met ALT sparkling chardonnay. Als je haast hebt, kun je ook perensap gebruiken.