Een Italiaanse kerst in Nederland: dit is het leukste kerst-uitje in eigen land

Italiaans kerstarrangement Winselerhof

Voor een Italiaanse kerst reis je dit jaar af naar het zuiden, maar niet zo ver als je zou denken. In het bijna-diepste puntje van Limburg wordt de oude herenboerderij Winselerhof in een wonderschoon winters jasje gehesen, waar je met kerstmis in de Italiaanse watten wordt gelegd tijdens een weekendje weg.

Weekendje Zuid-Limburg

In het heerlijk bourgondische Zuid-Limburg vind je Winselerhof, een fijn hotel van de Oostwegel Collection. Gaat er geen belletje rinkelen, dan doet dat het misschien wel bij het horen van de familieleden Château Neercanne, St. Gerlach en het Kruisherenhotel in Maastricht. Winselerhof ligt bij Heerlen en heeft naast 49 hotelkamers ook twee Italiaanse restaurants onder het boerderijdak. En daar is het deze kerst net even specialer dan normaal.

Kerst bij Winselerhof

Van 24 tot en met 26 december biedt Winselerhof een mooi kerstarrangement aan in Italiaanse sferen. In de boerderij tussen de wijnvelden word je ontvangen met een welkomstdrankje, waarna je naar je tafel in restaurant Pirandello wordt geleid voor een kerstmenu van zes gangen door chef Raoul Goovaerts. Uit de Italiaanse keuken, uiteraard. Ook staat er een sprankelend aperitief op het menu – wellicht de bubbel van eigen wijngaard, als ik een gokje mag doen. Daarna duik je de hotelkamer in en staat er de volgende ochtend een kerstontbijt op je te wachten. Kost dat? €249, moet je alleen nog even de rest van je drankjes aftikken.

Slaap je liever in eigen bed? Dan kun je bij Winselerhof ook een kerstlunch van vier gangen boeken voor €75 op de twee kerstdagen zelf. En daarna naar de kerstmarkt in Heerlen of Maastricht, zou ik zeggen. Reserveren voor het kerstarrangement of de kerstlunch doe je hier.