Bij Calisto Amsterdam proef je de hele winter andere regionale keukens

Verschillende regionale keukens proeven, gewoon in Amsterdam? Eén van mijn favoriete Italiaanse restaurants in Amsterdam neemt je deze winter mee op reis door de laars. Op verschillende zondagen staat er bij Calisto iedere keer een andere regio centraal, die je proeft in een meergangenmenu met bijpassende lokale wijnen.

Calisto Amsterdam

Calisto is er sowieso een om in je achterhoofd te houden voor een avondje goed Italiaans dineren. Een fijne zaak op een hoekje van de Haarlemmerstraat, knap interieur en een beperkte maar interessante kaart die regelmatig wisselt en een hoge deelbaarheidsfactor heeft. In het Amsterdamse pandje kan ook geslapen worden. Hij komt uit de koker van het Binnenvisser-team, ook een favorietje van mezelf. Maar dan niet Italiaans. En daar komen we hier voor. Calisto Regionale dus.

Calisto Regionale Edizione Piemonte

Het winterevenement trapt af met een Edizione Piemonte, misschien wel de lekkerste regio van Italië. Wat er op het menu komt te staan kan ik je nog niet vertellen, maar om je vast een voorproefje te geven van wat je kunt verwachten bij eten uit Piemonte: het is de bakermat van de Slow Food-beweging, er komen volop truffels uit de grond (waaronder de witte koning van het stel) en in de herfst wemelt het van de funghi porcini. Van de bomen regent het hazelnoten en je vindt er de krachtigste doch verfijnde rode wijnen van de laars, waar mooi vlees maar wat graag in stooft.

Het exclusieve chef’s menu bij Calisto bestaat uit vier gangen Piemonte voor €52,50 per persoon. Vega kan ook. Gecureerde wijnen als grignolino, nebbiolo en barbera worden voor wie wil bij het menu geschonken per glas en voor de liefhebber staat er ook nog speciaals achter op fles. Dus ik zeg: blok die 12 november in je agenda en reserveer je plekkie hier.