Johnny Depp heeft een oogje op een gigantisch Italiaans kasteel

Wellicht een schrale troost voor sterrenliefhebbend Noord-Italië als George Clooney toch eens vertrekt: er zijn geruchten over een nieuwe Hollywoodster die een oogje heeft op een Italiaans kasteeltje. Johnny Depp woont sinds zijn veelbesproken lasterzaak met ex Amber Heard in 2022 al grotendeels in Europa. Zijn volgende filmproject speelt zich af in Italië, waar hij volgens verschillende media een kasteel in de verkoop heeft bezichtigd. Maar de burgemeester, die maakt zich nu al zorgen.

Johnny Depp in Italië

Naar verluidt heeft Depp het oude fort op de heuvels van de Monte Crovero nabij Turijn bezocht, aldus Italiaanse krant Corriere della Sera. Hij regisseert momenteel een biografische film over kunstenaar Amedeo Modigliani. Daarin speelt naast Al Pacino ook acteur Riccardo Scamarcio, die Depp regelmatig op het leegstaande kasteel in Montalto Dora wees en hem er een aantal keer mee naartoe nam.

Castello di Montalto Dora

Na een flinke renovatie staat het middeleeuws-gotische kasteel momenteel te koop. Het staat bovenop een berg, uitkijkend over de vijf meren van Ivrea en een overvloed aan Piemontese flora als eiken, essen, kastanjes en kersen. Op zo’n 2.044 vierkante meter land vind je het fort met elf slaapkamers, dertien badkamers, binnenplaats en een kapel uit de vijftiende eeuw. Ook staat er iets verderop nog een kleiner kasteel plus een boerderij op het landgoed. Kost dat? Een kleine vier miljoen euro.

Bezorgde burgemeester

Al zijn het nog slechts geruchten, heeft burgemeester Renzo Galletto z’n zorgen alvast uitgesproken. Een beroemde kop die een historisch monument koopt zou veel aandacht trekken naar het gebied. Hij sluit de potentiële eigenaar niet uit, maar twijfelt of Depp de juiste keuze is voor de gemeenschap van het dorpje met zo’n 3.300 inwoners. Het kasteel is Italiaans cultureel erfgoed, wat betekent dat er strikte regels nageleefd moeten worden bij veranderingen aan het pand. Een bron vanuit de kringen van Depp verklaarde daarop dat de acteur daar wel bereid toe zou zijn, als hij Castello di Montalto Dora zou kopen. Depp is dan ook niet onbekend met kastelen en percelen: hij bezit momenteel al een kasteel in West Hollywood en heeft een aardig landgoed in Somerset, Engeland.