Dit is het Italiaanse restaurant waar heel Hollywood bij zweert

Spotted: Bradley Cooper die dan naast een Golden Globe greep, maar met wel z’n eigen hoofdprijs Gigi Hadid aanschoof bij het hotste Italiaanse restaurant van Hollywood. Als we de boulevardpers mogen geloven dan, want ze liepen niet samen de deur uit maar het schijnt dat die twee daten en dan is het wel heel toevallig als ze er net allebei op hetzelfde moment dineren. Nu zijn datende celebrities niet per se mijn afdeling, maar wat ik dan weer wel interessant vind is dat restaurant: Giorgio Baldi. Wat is het geheim achter die ogenschijnlijk eenvoudige trattoria?

Sterrenmagneet Giorgio Baldi

Het antwoord zit ‘m waarschijnlijk voornamelijk in dat (datende) publiek. Giorgio Baldi is een soort sterrenmagneet. In de loop der jaren heeft het bekende gezichten als Rihanna, Lady Gaga, Taylor Swift, Kim Kardashian en vele andere A-listers aangetrokken. Nog meer tortelduiven die zijn gefotografeerd terwijl ze de bijna-strandhotspot verlieten zijn Beyoncé en Jay-Z, miljardair Jeff Bezos en z’n verloofde Lauren Sanchez, Hailey en Justin Bieber en Pierce Brosnan die er regelmatig komt met zijn vrouw Keely.

In je kloffie aankomen zou ik er dus maar niet doen, want je weet er nooit wie je buurman is. Bovendien hangen paparazzi er maar wat graag rond, en je wil niet in je joggingbroek op de achtergrond van meneer Cooper of mevrouw Hadid belanden. Maar naast bekende gezichten hebben ook lovende recensies en mond-tot-mondreclame heus een rol gespeeld in het vestigen van de reputatie van het restaurant in Santa Monica.

De Italiaanse drie-eenheid

Al tellen gasten er minimaal honderd dollarbriefjes neer voor het diner (een glas wijn start bij $19 en de gerechten zijn zéker niet zo buitensporig geprijsd dat je ervan van je stoel valt, maar ook weer geen tientjes), is de kunst hier dat het restaurant zo casual en intiem is dat ze er kunnen blijven doen alsof het gewoon een eenvoudige trattoria is; niets bijzonders. Dertig jaar doet de familie Baldi het al volgens dezelfde regels: eenvoud, authenticiteit en liefde voor traditie.

Dat is een behoorlijk Italiaanse drie-eenheid die in grote lijnen ook terug te zien is op het menu. Antipasti, insalate, soepen, risotto en handgemaakte pasta, vis en vlees in klassieke bereidingen en wat groene contorni. Gio kookt alleen wel opvallend graag met kreeft en langoustine die de eenvoud wat subjectief maken en vleesgerechten die een authentieke bistecca alla Fiorentina doen verbleken. Maar Rihanna – die niet zomaar soms komt, maar blijkbaar héél vaak – is naar het schijnt niet zo’n snobistische eter en zweert bij de ‘Gnocchi al Vostro Gusto’, oftewel gnocchi met saus die je zelf kiest. Zo eenvoudig kan het dus ook zijn.

Giorgio Baldi – 114 West Channel Road, Santa Monica