Dit is het perfecte tripje voor in het najaar

Als er één plek prachtig is in het najaar, dan is het Toscane wel. De glooiende heuvels veranderen van groen naar een scala aan bruintinten, het herfstzonnetje straalt precies hard genoeg en in de dichtbegroeide bossen laten funghi zich zien en truffels zich vinden. In het hart van al dat natuurschoon bevindt zich boutiquehotel Monteverdi Tuscany, dat dit najaar een tripje om van te dromen aanbiedt.

Monteverdi Tuscany

Monteverdi bevindt zich in een middeleeuwse nederzetting op een heuveltop in Val d’Orcia. Het knappe boutiquehotel is regelmatig het decor voor concerten, tentoonstellingen en lezingen door kunstenaars die er graag verblijven. Op het landgoed vind je een infinitypool, weelderige tuinen en restaurant waar farm-to-table wordt gekookt. Dat alles klinkt voor mij al wel als een sprookje, maar van 7 tot 12 november staat er een culinair evenement op het program met alles wat je van de herfst wilt erbij inbegrepen.

Tijdens Chef in Residence komen Dominique Crenn (goed voor drie Michelinsterren) en Nancy Silverton over de vloer. Die gaan uiteraard koken, maar da’s natuurlijk niet alles. Ik waarschuw je vast: het grapje kost je €9.000 in je uppie en met twee man betaal je €11.000. Daar krijg je dus wel wat voor terug.

Chef in Residence

Zes dagen – dus vijf nachtjes – word je mee op sleeptouw genomen en volgestopt. Dag één is lekker rustig, met aankomst, tijd voor jezelf, aperitivo en een diner bij finediningrestaurant Oreade. Op het schappelijke tijdstip van half elf word je de volgende ochtend vervoerd naar een familiebedrijf van kaasmakers, waar je ook luncht en wijn drinkt. Pas tegen de avond, wanneer je al lang terug bent, is er een concert bij het hotel en kun je naar een restaurant naar keuze.

De volgende dag staat er een experience als wittetruffelzoeken op het programma en ’s avonds weer een diner. Op dag vier ga je naar een molen waar het graan voor het hotel wordt gemalen, waar je ook luncht en olijfolie proeft. ’s Avonds is het de beurt aan de sterrenchefs om een kookdemonstratie te geven, waarop een ‘familiediner’ volgt met Toscaanse wijnen. De laatste volle dag heb je volledig voor jezelf, maar mag je ook gaan voor een les yoga, een spabehandeling of gaan paardrijden, winkelen of nog een kookles volgen.

In de avond ga je voor een wijnles en proeverij rondom Brunello di Montalcino-wijnen en tot slot is er een uitsmijter in de vorm van een Grand Tasting-diner onder leiding van chefs Crenn, Silverton en Bodoni. Ontsnappen in het najaar? Meer info vind je bij Monteverdi.

Beeld: Monteverdi Tuscany Instagram