Dolce & Gabbana in Mays Puglia

Als wij op het vliegveld in Bari landen, trekken we altijd een sprintje naar het hoekje van Avis Preferred. Omdat wij er een huisje hebben, kennen we de weg en het is ons doel om vóór de stoet toeristen de sleutels van ons huurautootje in de knuistjes te hebben om vervolgens een baksteen op het gaspedaal te leggen richting Ostuni.

Toch kijk ik wel even naar de mensen die met bordjes in de hand staan te wachten op ‘vluchtgenoten’, en dit keer spot ik verrassend veel blinkende iPads. Dolce & Gabbana staat er op. En ik zie er nog een. En nog een.

Als ik de volgende dag in het centrum van Ostuni een catwalk aangelegd zie worden, bel ik mijn vriendin Micha, de hofleverancier van topmodellen. Een minuut later krijg ik een appje. ‘Klopt, in Alberobello en Ostuni, moet ik iets voor je regelen?’ Helaas is de show op maandag (wie geeft er nu een show op maandag) en de andere op dinsdag dus dan ben ik alweer weg, maar ondertussen voelen Domenico en Stefano enorm dichtbij. En voor de gelegenheid hebben ze wat fameuze vriendjes opgetrommeld die allemaal feesten bij Borgo Egnazia, het mooiste hotel uit de omgeving.

Wie er allemaal zijn? Diana Ross, Helen Mirren (ook Puglia-liefhebber met een huis in de regio), Lucien Laviscount (Alfie uit Emily in Paris), Venus Williams, Kim en Kris Kardashian, Christian Bale en de voetballer Erling Haaland en ga zo maar door. Er wordt gefeest en de haute couture wordt getoond, maar vooral ook wordt er aandacht gevraagd voor het behoud van de olijfbomen van Puglia die bedreigd worden door een bacterie.

En daarom houd ik van Dolce & Gabbana. Om hun liefde voor Italië die ze in elke komma bezingen en bejubelen, terwijl ze hun faam inzetten om ervoor te zorgen dat alles zal blijven zoals het was.

Beeld: Dolce & Gabbana Alta Moda