Schiacciata ripiena con pesto di pistacchio

In Amsterdam staan ze ervoor in meterslange rijen, Belinda maakt ‘m gewoon zelf. Haar favoriete recept voor schiacciata belegd met mortadella, pistachepesto en mozzarella deelt ze – samen met nog een hele hoop andere waanzinnige recepten – in haar net nieuw verschenen Belinda’s Italiaans bakboek. En die mogen wij weer hier delen, waarbij we je de belofte doen dat deze sandwich je nieuwe lievelingslunch wordt, zéker als je ‘m maakt met de verse schiacciata die je hier vindt. Smaakt het naar meer? Dan hoort deze nieuwkomer thuis tussen je kookboeken.

De sandwich is het allerlekkerst op Belinda’s knetterverse schiacciata uit eigen oven.

Recept voor Italiaanse sandwich mortadella

Ingrediënten

Voor 1 gevulde sandwich

Belinda’s Italiaans bakboek – € 25,99
  • 100 g pistachenoten
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 4 blaadjes verse salie
  • 1 teen knoflook, kern verwijderd
  • 50 g extra vergine olijfolie
  • 1 portie versgebakken schiacciata
  • 200 g dun gesneden mortadella
  • 1 bol mozzarella

Bereiding pistachepesto

Hak alle ingrediënten tot een ruwe massa in een keukenrobot. Kruid af met peper en zout.

Bereiding sandwich mortadella

Snijd de schiacciata doormidden. Smeer de pesto op de onderkant van de schiacciata. Laat de mozzarella apart uit- lekken om het overtollige vocht te verwijderen. Scheur de mozzarella in stukken en leg ze op de pesto. Leg er enkele plakjes mortadella op en plaats het deksel van de schiacciata erbovenop. Klaar!