5x museum om online te bezoeken vanuit je huiskamer

De prijzen voor vliegtickets rijzen de pan uit maar om de Sixtijnse Kapel of de Geboorte van Venus te zien, hoef je helemaal niet naar Italië af te reizen. Bestel een pizza, schenk jezelf een goed glas wijn in en bezoek de beste Italiaanse musea online. Want een museum bezoek je tegenwoordig gewoon lui vanaf je eigen bank.

Museum online bezoeken in Italië

Musei Capitolini

De Capitolijnse Musea in Rome zijn de oudste musea ter wereld. De collectie is zo groot dat het momenteel ondergebracht is in twee gebouwen: het Palazzo dei Conservatori en het Palazzo Nuovo, die met elkaar verbonden zijn door ondergrondse gangen. Je vindt hier archeologie en kunst uit de oudheid en de renaissance, bijvoorbeeld het eeuwenoude symbool van Rome: de wolvin die Romulus en Remus zoogt. De Musei Capitolini hebben een plattegrond van de grootste ontdekkingen uit het oude Rome. Skip heen-en-weer geloop tussen deze twee gebouwen en doe een virtuele rondleiding. Het Capitolini museum neemt je mee op een 360 graden tour online.

Galleria degli Uffizi

De Uffizi Galerij in Florence is een van de grootste en meest bekende musea ter wereld. Je vindt hier duizenden kunstwerken van grootheden zoals Botticelli, Michelangelo en Leonardo da Vinci. Wat je hier ook vindt? Een van de grootste rijen voor een musea. De rij skippen is nog nooit zo makkelijk geweest met deze virtuele tour. Bekijk op je gemak online alle topstukken vanaf de bank zoals de Geboorte van Venus en Medusa.

Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel

In de Vaticaanse Musea vind je meer dan 70.000 tentoongestelde stukken samengesteld door de pausen van de afgelopen 500 jaar. Zo zijn er kunstwerken te zien van het oude Rome, de beste Italiaanse kunstenaars en zelfs Egyptische mummies en vroegchristelijke sarcofagen. Ook vanaf je computer spatten de kleuren van de Sixtijnse Kapel van je scherm. Proberen? Maak de virtuele tour.

Museo Nazionale dell’Automobile di Torino

Italië is het land met de mooiste automerken (sorry BMW) en in het Nationaal Automuseum in Turijn kun je een collectie van meer dan 200 auto’ van 80 automerken bewonderen. Van Ferrari tot Alfa Romeo. Zelfs als je geen autokenner bent, is het interessant om de ontwikkeling van de auto te zien, van oldtimers tot futuristische auto’s. Door middel van filmpjes en een 360 camera lijkt het net alsof je er echt rondloopt, terwijl je het museum gewoon online bezoekt.

Nationaal Archeologisch Museum

Dit museum in Napels is een van de belangrijkste archeologische musea ter wereld. Je vindt hier vondsten van Pompeij na de uitbarsting van de Vesuvius-vulkaan maar ook eeuwenoude mozaïeken en juwelencollecties. Door middel van animaties en video’s online kun je terug in de tijd van Pompeij voor de vulkaanuitbarsting en zie je wat voor gevolgen deze verwoestende uitbarsting heeft gehad. Online kun je een virtuele rondleiding maken door fresco’s van het Vesuviaanse gebied en kun je de Farnesse-collectie, van de Grieks-Romeinse oudheid, bewonderen.