Het volgen van dit Instagramaccount helpt tegen een winterdip

Ben je ook voor de zoveelste keer verregend op je plaats van bestemming aangekomen? En kun je je nu alweer moeilijk voorstellen hoe de zomer aanvoelde? Dwaal even mee af naar de zonnige Ligurische kust. Waar het nog steeds vijftien graden is en de was nog buiten te drogen hangt. Nicolò Leone (@nicoleo__) laat op zijn account hoe de wintermaanden er in Ligurië aan toe gaan. Hoewel mensen daar ook ongetwijfeld naar hun werk moeten, de kinderen van school moeten halen en moeten stofzuigen, lijkt dat niet zo. Het lijkt of mensen daar leven voor bankjes aan zee, aperitivo, focaccia en zonsondergangen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nicolò Leone (@nicoleo__)

Door zijn lens laat Niccolò je kennismaken met het leven aan de Ligurische kust. De Ligurische kust staat bekend om de groene natuur en helderblauwe zee. De focaccia komt daarvandaan, evenals pesto alla genovese. Vanwege het gematigde klimaat is het een prettige plek om te wonen, ook voor de oudere bevolking. Zo zie je regelmatig aandoenlijke taferelen op zijn feed voorbij komen waarin schattige oudjes de hoofdrol spelen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nicolò Leone (@nicoleo__)

Wat er vooral uitspringt is hoe kleurrijk het leven daar is: een blauwe zee, felgekleurde huizen en oranje zonsondergangen. Al is er ongetwijfeld sprake van een filter, zelfs dan. Het zien ervan geeft hoop. Hoop dat er plekken op aarde zijn waar het niet grijs en nat is. Waar de zomer langer duurt of misschien wel nooit eindigt. Het is namelijk december en mensen ontbijten daar nog steeds buiten in de zon en liggen er op het strand. Zwemmen, dat doen ze meestal niet. Het is tenslotte winter. Italianen leven over het algemeen naar seizoenen, niet naar temperaturen. Dus ook al is het zestien graden, je zult bijna geen Italiaan in bikini of zwembroek zien.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nicolò Leone (@nicoleo__)

De Ligurische kust kent een hoop prachtige kustplaatsjes zoals Sori, Camogli en Boccadasse. In de zomer worden deze plekken druk bezocht, maar ook in de herfst en winter zijn ze absoluut een bezoek waard. Vanaf Genua kun je de trein pakken. De treinverbindingen zijn makkelijk, je kunt zelfs meerdere dorpjes op een dag kunnen bezoeken. Dus mocht je toch genoeg krijgen van scrollen en nog een Italië-trip kunnen maken in deze koude maanden, dan is het aan Ligurische kust altijd een soort van zomer.