De liefste Insta-nonna-accounts op een rij

Elke dag weer vind ik het ontzettend jammer dat ik nooit een Italiaanse nonna zal hebben. En ik weet zeker dat veel meer mensen dit hebben. Gelukkig is ‘the gram’ er om ons toch een inkijkje te geven hoe het hebben van een Italiaanse nonna eruit zou zien. Ik zal een tipje van de sluier geven: koddige schorten, rimpelige handjes en heel veel zelfgemaakte pasta. Ik zette de leukste Instagram-accounts met Italiaanse oma’s in de hoofdrol voor je op een rij.

5x Insta-nonna’s

Nonna Natalina

Zoals in haar bio omschreven staat mag Nonna Natalina met 3 miljoen volgers op TikTok zichzelf een ster noemen. Een ster in de keuken natuurlijk. Ze heeft een flitsend roze website met links naar al haar sociale media. Ik vraag me dan altijd af wie dat dan gemaakt heeft, haar kleinkinderen? Op haar Instagram vouwt Natalina op een aandoenlijke manier dagelijks gigantische pastavellen voor ravioli, gefrituurd brood of ander deegwaar. Bij alles geeft ze uitleg, in het Italiaans natuurlijk, maar het kijken an sich is al leuk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Silvana bini (@nonnasilviofficial)

Nonna Silvana Bini

Dit is wat ik zou noemen, een nonna-account on steroids. Nonna Silvana Bini begon misschien met het filmen wat ze zoal kookte, nu is ze bijna drie miljoen volgers verder en is ze een soort goeroe geworden. Ze kookt niet alleen nog steeds maar bezoekt ook fabrieken en brengt met veel handgebaren verslag uit. Alles wat ze kookt zou je willen eten, echt waar. Ze maakt veel pasta en pasticceria maar ook ragù, supplì, bruschetta en eindeloos veel andere klassiekers.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Luigina Simonotti (@nonna_luigina)

Nonna Luigina

Geen kook-account dit keer, ook wel eens verfrissend. Nonna Luigina neemt hilarische fimpjes op met haar kleinzoon Davide met allerlei scenario’s. Van werken in de tuin tot naar de kapper gegaan, een chocoladetest en nog veel meer. Ontroerend, grappig en ontzettend lief, zo zou ik deze nonna-content classificeren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pasta Grannies (@pastagrannies)

Pasta Grannies

Pasta Grannies is een verzamelnaam voor filmpjes van allerlei kokende nonna’s en een must om te volgen. Geen discussie, volgen die handel. Als je een rotdag hebt en je ziet een filmpje van Pasta Grannies voorbij komen heb je namelijk geen rotdag meer. Het idee om pasta-omaatjes in kaart te brengen kwam van Vicky Bennison, die er tevens kookboeken met dezelfde naam over schreef. Ook een tip trouwens.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door nonna gina 31 (@nonnagina312)

Nonna Gina

Nonna Gina oftewel Nonnagina312 is een iets minder grote vis maar des te authentieker. Ze kookt gewoon in haar eigen keuken, zonder notie te nemen van of iets insta-waardig is of niet. Gina heeft waarschijnlijk nog nooit van die term gehoord, en des te leuker. Van alle accounts is dit mijn persoonlijke favoriet omdat ze zo zichzelf is.