Odio il Natale komt met een tweede seizoen

Onder het mom van we kunnen niet vroeg genoeg beginnen: de eerste nieuwe Italiaanse kerstserie komt eraan. Nu keek ik niet altijd heel erg uit naar de kerst als single, maar laat dat nou precies zijn waar de Netflix-kersthit over gaat. Odio il Natale – ik haat kerst, vertaald – krijgt na het succes van vorig jaar een seizoen twee.

Odio il Natale

Kennen we het niet allemaal, dat gevoel naar kerst toe dat je er eigenlijk helemaal geen zin in hebt maar toch maar doet alsof. Een van je betere outfits aan, een neppe glimlach op je gezicht en op naar de slachtbank die eigenlijk je familie heet. Toen ik nog single was, waren deze dagen helemaal hels omdat iedereen z’n liefde meenam en ik, alleenstaand, de hele tafelindeling in de war schopte. Mijn oma heeft me zelfs ooit een afgelikte boterham genoemd. Dat Gianna uit de serie Odio il Natale verzint dat ze een vriend heeft, snap ik dus wel.

Vorig jaar heb ik deze serie in een keer uitgekeken omdat ik wel wat tips van de dertigjarige Gianna kon gebruiken. In Odio il Natale gaat het alleen bergafwaarts als haar niet-bestaande lover wordt gevraagd voor het jaarlijkse kerstdiner. In de serie heeft de verpleegkundige Gianna maar 24 dagen tot de kerst om een levensecht vriendje te vinden. Het seizoen liep af met een cliffhanger en ik was dan ook zeer teleurgesteld (of eerder gefrustreerd?) toen de serie ten einde kwam.

Seizoen 2

Maar… het goede nieuws is dus dat er vanaf 8 december een tweede seizoen op Netflix staat. In dit seizoen, een jaar later, lijkt het erop dat Gianna eindelijk de feestdagen gaat vieren mét vriendje. Door een noodlottig ongeval gaat het alleen uit en moet Gianna er alles aan doen om haar ex-vriendje terug te krijgen, net op tijd voor kerstavond. Gaat het haar lukken?

Als je seizoen 1 nog niet hebt gezien, moet je deze zeker weten bingen voordat je aan het tweede seizoen begint. Daar heb je gelukkig nog alle tijd voor, voor de kerst.

Beeld: Netflix