Met deze tool weet je altijd zeker dat je pasta al dente is

Ga je nog wel eens de mist in met het koken van je pasta? Kan de beste overkomen, maar vervelend is het natuurlijk wel. Een goede pasta draait namelijk om mooie ingrediënten en blinkt eigenlijk uit in simpelheid. Maar dan is het natuurlijk wél zo belangrijk dat je die ingrediënten op de juiste manier bereidt.

En waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Want ja, het liefst zou ik ook de meest waanzinnige thuischef zijn die alles uit de losse pols en puur op gevoel doet, maar helaas heb ik dat talent gewoon niet. Daarom schaam ik me er ook totaal niet voor dat ik wat handige tools in huis heb zodat mijn gerechten toch altijd goed voor de dag komen. En als jij ook vaak thuis pasta kookt, wil je deze ook op het aanrecht hebben staan.

Even een side note: dit geldt eigenlijk alleen voor de spaghetti, maar dat is toevallig mijn favoriete pasta en daarom is de Ototo Al Dente Pastatester, door mij liefkozend ‘de visser’ genoemd, enorm belangrijk in de keuken. Zeker omdat ik nogal een chaotische chefkok kan zijn, dus dat een timer hier en daar nog wel eens wordt vergeten. Dan heb ik dus weer geen idéé hoe lang de pasta al kookt en hoe lang het nog moet. En dan stond ik voorheen dus weer te klunzen om een sliert uit het bloedhete water te vissen, om het dan zo te proeven. Maar goed, dat was vóór ik mijn visser aanschafte; en vooral die hete spetters op mijn handen mis ik absoluut niet.

Deze visser werkt heel simpel: zet ‘m op de rand van je pan, met een spaghettisliert erdoorheen. De pasta gaat koken en jij kan heel makkelijk kijken of de pasta mooi al dente is. Handig: je kan ‘m daarna gewoon in de vaatwasser doen. Hebben? Je koopt ‘m hier.