5 Italiaanse kookboeken om cadeau te doen

Italiaanse kookboeken cadeau

Op zoek naar een Italiaans kookboek? Zoek niet verder. Deze vijf boeken vol Italiaanse recepten en wijze culinaire lessen doen het perfect in pakpapier. Je zet er niet alleen Italië mee op tafel, maar leert ook nog eens verse pasta maken als een nonno, sauzen binden als een topchef en ingrediënten kennen om te koken als een echte Italiaan. Aan jezelf cadeau doen mag ook.

5 x Italiaans kookboek cadeau

Italiaanse kookboeken cadeau

1. Pastabijbel

Koop Pastabijbel – Roberta Pagnier hier voor € 27,50 »

Pasta e basta! Of toch niet helemaal. In deze pastabijbel staan namelijk niet alleen ontelbaar veel pastarecepten, maar ook stap voor stap fotografie om de kunst van verschillende basisrecepten en sauzen onder de knie te krijgen. Een kookboek om vaker naar te grijpen dan alleen voor het avondeten. Voorproeven doe je met deze recepten voor spaghetti alle vongole en cannelloni met ricotta en spinazie.

2. De Bijbel van de Italiaanse keuken

Koop De Bijbel van de Italiaanse keuken – Maud Moody, Nina Bogaerts en Leonardo Pacenti hier voor € 31,99 »

Maud Moody, Nina Bogaerts en Leonardo Pacenti, de eigenaren van Toscanini, een van onze favoriete restaurants van Amsterdam, nemen je in De Bijbel van de Italiaanse keuken mee door alle regio’s van Italië. Naast recepten die je allemaal wil maken (probeer vast deze ribollita, bruschetta met burrata of tiramisu!) is het kookboek is een naslagwerk vol basisingrediënten, begrippen en technieken. Perfect voor de beginnende én ervaren thuiskok.

3. New Italian

Koop New Italian – Sergio Herman hier voor € 30 »

Sterrenchef Sergio Herman is in de ban van de Italiaanse eetcultuur. Dat laat hij in Antwerpen zien in zijn restaurant Le Pristine, maar ook in dit kookboek dat geheel gewijd is aan zijn kijk op de Italiaanse keuken. Zijn cucina nuova is in de basis Italiaans, maar dan op z’n Sergio’s met een vleugje Zeeland. New Italian is een kookboek om indruk mee te maken, zowel als gever, als als kok; die laatste zet er niet een standaard pastaatje mee op tafel.

4. River Cafe 30

Koop River Cafe 30 hier voor € 30 »

River Cafe 30 is een van de meest geliefde Italiaanse restaurants van Londen. Ter ere van hun 30-jarige bestaan brachten ze deze heerlijk felgekleurde editie uit, met klassiekers uit hun eigen zaak. Een modern Italiaans kookboek dat ook nog lekker staat op de koffietafel. Voorproeven? Geen probleem. Probeer hier vast de ricotta al forno of ossobuco met Barolo uit.

5. De Zilveren Lepel Classic

Koop De Zilveren Lepel Classic hier voor € 50 »

Il Cucchiaio d’Argento, ofwel De Zilveren Lepel, is hét Italiaanse kookboek dat al sinds 1950 van generatie op generatie door wordt gegeven. De Classic-editie is mijn favoriet en is een verzameling van, zoals je waarschijnlijk al vermoedt, de beste recepten uit alle uitgaven. Een beetje liefhebber van de Italiaanse keuken moet dit in z’n assortiment hebben.