Pasta cacio e pepe

Slechts drie ingrediënten vraagt deze pasta om. Volgens de traditie eet je ‘m met een dikkere pastasoort als tonnarelli of pici. Al smaakt hij met spaghetti ook gewoon goed. Zolang je maar een lange pastasoort kiest, is iedereen blij. Wil je echt gaan valsspelen, dan kun je Parmezaanse kaas gebruiken. Maar dan heb je wel een cacio e pepe met een stuk minder pit.

Recept voor cacio e pepe

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 350 g pici
  • 125 g Pecorino Romano, geraspt
  • 1 theelepel zwarte peper, grof gemalen
  • Zout naar smaak

Bereiding

  1. Kook de spaghetti al dente volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water.
    2. Verhit ondertussen een koekenpan op laag vuur en voeg de zwarte peper toe. Rooster de peper kort tot het geurig is.
    3. Voeg de gekookte spaghetti toe aan de koekenpan samen met een beetje van het bewaarde kookwater. Meng goed.
    4. Voeg geleidelijk de geraspte Pecorino toe terwijl je continu roert, totdat de kaas gesmolten is en een romige saus vormt.
    5. Breng eventueel op smaak met zout en serveer direct.