Pappardelle pasta ai funghi porcini
Umamibom pasta ai funghi porcini is perfect voor vegetariërs, en maak je met dit romige recept van Luna Trapani ook heel gemakkelijk vegan. In haar boek Vegetalia vind je nog veel meer veganistische versies van klassiekers én eigentijdse gerechten uit de Italiaanse keuken.
Recept voor pasta ai funghi porcini
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 350 g pappardelle
- 2-3 el olijfolie
- 1 grote knoflookteen of 2 kleinere, gesnipperd
- 1 el fijngehakte platte peterselie + extra om te garneren
- 300 g eekhoorntjesbrood, vers of uit de diepvries, in stukjes
- 100 ml vegan witte wijn
- 200 ml plantaardige room
- 1-2 el paddenstoelenbouillonpoeder
- zout en peper, naar smaak
Bereiding
- Breng voor de pappardelle in een grote pan gezouten water aan de kook. Kook de pasta al dente.
2. Verwarm in een pan de olijfolie. Voeg de knoflook en peterselie toe en laat enkele minuten bakken. Doe dan het eekhoorntjesbrood erbij. Blus af met de witte wijn en laat de wijn inkoken. Voeg de room en het bouillonpoeder toe. Breng aan de kook totdat de saus in 5-10 minuten is ingedikt. Voeg wat water toe als de saus door de room te dik is geworden.
3. Breng op smaak met zout en peper. Roer de gekookte pasta erdoorheen en garneer met de verse peterselie en wat zwarte peper.