Disco in Rome? Hier moet je zijn

Een avond dansen in Rome? Man, man, man, daar is grondig en langdurend onderzoek voor nodig geweest. Na een paar maanden in Rome knalde ik bijna uit elkaar. Ik kwam erachter dat uitgaan veelal betekende: drinken op straat, en niet naar een disco. Dit geldt trouwens voor heel Italië; tot mijn grote frustratie zijn plekken om te dansen behoorlijk schaars. Voor Rome heb ik gelukkig een aantal nachtclubs verzameld, dan hoef je het wiel niet zelf uit te vinden.

6x disco in Rome

Mercato di Testaccio

Dit is een persoonlijke favoriet omdat deze plek aanvoelt alsof je op een lokaal dorpsfeest bent. De Mercato di Testaccio is overdag een gewone overdekte markt waar je groente, fruit, vlees en vis kunt kopen. ’s Avonds verandert de markthal soms echter in een discoparadijs. Madonna wordt afgewisseld met ABBA. Dit ligt wel aan de DJ, soms is een voorkeur voor rock of R&B. Je kunt er drank kopen bij een meneer met een dikke sigaar in zijn mond en hamburgers bij een slagerskraam als je trek krijgt later op de avond. Jammer genoeg zijn deze feesten slechts een keer per maand, vaak de laatste vrijdag van de maand. En van augustus tot en met oktober. De avonden worden aangekondigd op de facebook. Dus wil je hierheen om het uitgaansleven van Rome te ontdekken, check even de Facebook.
Mercato di Testaccio – Via Aldo Manuzio 66b, Rome

MONK

Monk komt wat mij betreft het meest in de buurt van een klassieke discotheek. Het is er donker, meestal druk en er worden allerlei soorten muziek gedraaid afhankelijk van wie er draait of optreedt. Maar een ding is zeker, gedanst wordt er absoluut. Soms is de entree gratis (ingresso gratuito) en soms moet je een kaartje kopen. Voor je gaat kun je het best even de website checken. Een tip is wel om de aangekondigde artiest daadwerkelijk even op te zoeken, zodat je weet waar je aan toe bent. Deze club ligt niet heel centraal en kun je het best bereiken via station Roma Tiburtina, waar je een trein of metro naartoe kunt pakken. Vanaf daar is het nog een kwartiertje lopen.
MONK – Via Giuseppe Mirri 35, Rome

Qube Disco

Qube is een gigantische club – maar echt – met drie verdiepingen en reusachtige zalen. Evenals MONK ligt deze discotheek niet ontzettend centraal. Vaak gebeuren er op de verschillende verdiepingen, verschillende dingen. Zo kan er beneden bijvoorbeeld een live optreden zijn en de verdiepingen erboven een DJ draaien. In Qube is er ook een gedeelte dat Muccassassina heet, hier worden vaak dragshows gegeven waar het publiek dan ook flink meefeest. De entreeprijs verschilt hier per avond tussen de vijf en twintig euro.
Qube – Via di Portonaccio 212, Rome

The Sanctuary

Dit is een soort luxe club met entreekosten (25 euro) maar het is wel mooi en er wordt wel gefeest. In de zomer is het helemaal geinig omdat er een soort grote tuin vol planten is en een soort resortgevoel hangt – The Sanctuary is namelijk niet alleen club, maar ook een Eco Retreat waar je kunt verblijven. Dit is wel een plek waar je over het algemeen meer geld kwijt bent, zowel aan de entree als aan drankjes.
The Sanctuary – Via delle Terme di Traiano 4A, Rome

Sharivari

Sharivari is naast disco ook een restaurant maar opent pas om half elf ’s avonds. Entreeprijs kan variëren tussen de elf en twintig euro. De sfeer is een beetje burlesque-achtig met rood licht en danseressen. Meestal is er een DJ, maar er wordt ook wel eens live muziek gespeeld. Op de site vind je de agenda.
Sharivari – Via de’ Nari 14, Rome

Circolo Degli Illuminati

Op de website van Circolo Degli Illuminati staat dat er allerlei soorten muziek wordt gedraaid, maar onder Romeinen staat deze club bekend als een technoclub. Deze club ligt in de wijk Ostiense. De avond dat ik er was, was het druk en erg warm maar werd er goed gefeest, op techno. Voor half twaalf betaal je geen entree, erna tien euro. Op hun Instagram vind je de meest actuele informatie.
Circolo Degli Illuminati – Via Giuseppe Libetta 1, Rome