Barilla heeft een pasta playlist en niet zomaar één

Barilla is een Italiaans pastamerk. En sinds kort heeft Barilla pasta playlists. Allereerst begreep ik niet waarom deze playlist maar een schaarse drie of vier nummers per playlist had. Pas toen ik de beschrijving las begreep ik het.

Barilla pasta playlists

Een van de dingen waar ik me over verbaasde toen ik net in Italië woonde was de kooktijd van de pasta. Tussen de tien en vijftien minuten voor al dente is heel normaal. Als je dat even naast de zeven minuten voor vlug kokende macaroni legt, is dat best lang. En dan is de kooktijd natuurlijk ook nog eens verschillend voor verschillende pastasoorten. Barilla heeft daar iets op bedacht: de Barilla pasta playlists, deze playlist zijn even lang als de kooktijd van de desbetreffende pasta.

Deze playlists vind je onder het officiële Barilla Spotify-account te herkennen aan het blauwe vinkje. Je ziet dan bijvoorbeeld de Mixtape Spaghetti, Best Song Penne en de Timeless Emotion Fussili. Alle playlists hebben een ander thema. Dit kan R&B zijn, klassiekers of gewoon wat de Barilla playlist-samensteller een lekker nummer vond. Op het plaatje dat boven de playlist staat zie je de kooktijd en als het goed is duurt de playlist dus precies even lang. Vóór het laatste nummer begint, krijg je een Italiaanse reminder om in de gaten te houden waar je bent in de playlist, zodat je niet vergeet dat je pasta bijna klaar is.

Past bij niet alle pasta

Het is wel goed om in je achterhoofd te houden dat deze playlist speciaal is gemaakt voor Barilla pasta en het dus bij een ander merk niet tot het gewenste resultaat kan leiden. Tevens eten Italianen pasta doorgaans natuurlijk erg al dente, dus als je daar geen fan van bent kun je er zelf het beste nog een paar nummers achteraan plakken.

Als je op zoek bent naar een wat langere playlist met Italiaanse klassiekers voor tijdens het koken is dit misschien een goede.