7 nieuwe Italiaanse artiesten voor in je Spotify-lijst

Gek eigenlijk, dat we zoveel Engels- en Spaanstalige artiesten in onze hitlijsten hebben staan, maar bijna geen Italiaanse artiesten. Of misschien weten we niet dat ze Italiaans zijn. Gigi d’Agostino bijvoorbeeld is hartstikke Italiaans en ook Måneskin, wat eerder Zweeds klinkt . Deze Italiaanse artiesten moet je echt een kans geven in je Spotify-lijst.

7x Italiaanse artiesten die je nog niet kent

Måneskin

Oké, oké deze band ken je waarschijnlijk wel, maar ik wist dus niet dat ze Italiaans waren want ik heb de gekte niet gevolg een paar jaar terug. Deze Romeinse rockband won eerst San Remo, toen in 2021 het Eurovisie Songfestival, stond tijdens Pinkpop op het hoofdpodium en heeft zelfs Ziggo Dome uitverkocht. De nummers Supermodel, I wanna be your slave en Beggin’ staan inmiddels in mijn favorieten.

Rkomi

Mirko Manuele Martorana is een Italiaanse rapper en songwriter, zijn artiestennaam is Rkomi. Deze mooiboy is in 2021 genomineerd tijdens de MTV Europe Music Awards voor Best Italian Act. Dit jaar is zijn nieuwe album uitgekomen met de hit SEXY. De clip lijkt op een van Justin Timberlake en hij luistert net zo lekker weg.

ANNA

Anna Pepe is zeg maar de Italiaanse Famke Louise. Ze is een van de meest bekende vrouwelijke rappers van Italië en haar nummer Vetri Neri is momenteel niet uit de Italiaanse hitlijsten weg te slaan. Verwacht een soort van Italiaanse reggaeton. Fantastisch voor een avondje, maar op de achtergrond tijdens een werkdag misschien iets te heftig.

The Kolors

Iets vrolijker en wat je graag wilt meezingen, zijn de nummers van The Kolors. Dit is een pop-rockband uit Milaan. In 2015 hebben ze een talentenshow gewonnen en zo zijn ze bekend geworden. Hun hit Italodisco heeft maandenlang op nummer een gestaan in de Europese hitlijsten.

Intifaya

Het jonge rapduo Intifaya maakt nummers die ondanks dat ze in Italiaans zijn, toch in je hoofd blijven hangen. Dat komt waarschijnlijk door de herkenbare beat. De twee broers doen het goed in de Italiaanse rap wereld en hun nummer Sa7Bi heeft meer dan twee miljoen views op Youtube.

BLUEM

Chiara Floris, geboren op Sardinië, heeft in Londen gewoond en gestudeerd. Haar artiestennaam is BLUEM en ze zingt zowel in het Engels als Italiaans. Dit jaar nog heeft ze het album “Nou” uitgebracht. Sprookjesachtige folklore muziek die je terugbrengen naar Sardinië, gemixt met elektronische invloeden.

Caticardi

Mijn favoriete zomernummer afgelopen jaar was Tacchi a spillo van Caticardi. Geen idee hoe dit nummer in mijn lijst is beland, want zelfs mijn Italiaanse vrienden kennen deze artiest niet. Na wat speurwerk op Spotify blijkt Caticardi “slechts” 500 luisteraars per maand te hebben. Misschien een nog onontdekte Italiaanse muziekparel of wellicht zegt het meer iets over mijn muzieksmaak.