De Second Home Beurs is je eerste stap naar een droomhuis in Italië

Een huis kopen in Italië is heel wat anders dan een pandje scoren in Nederland. Dat is iedereen voor wie een tweede huis in de laars meer dan alleen een droom is waarschijnlijk wel duidelijk. Maar voordat je je in de vastgoedjungle daar werpt, kun je de eerste stappen al in Nederland zetten. De Second Home Beurs in Utrecht is er voor iedereen die een eigen stukje Italië wil. En wij mogen vrijkaarten weggeven (plus een glas wijn in de wijnbar!) voor de komende editie in maart.

Second Home Beurs

Elk jaar stappen meer dan 18.000 huizenjagers de Second Home Beurs binnen, op zoek naar het perfecte vakantiehuis. Dit jaar staan er 175 deelnemers, variërend van makelaars en projectontwikkelaars tot exposanten met services en producten die je potentiële droomhuis compleet maken. Daarvan zijn er zo’n 10 aanbieders met Italiaans aanbod, die je dat zetje kunnen geven richting het zuiden.

Adviezen en valkuilen volgens experts

Rondom Italië zijn er twee informatieve lezingen op de beurs die je op alle dagen kunt bijwonen. Ronald de Rooy, jurist en mede-oprichter van ItaliaCasa, neemt je mee in het Italiaanse vastgoedmarkt. Hij ontrafelt de juridische kant van het koopproces, neemt je mee in de bijkomende kosten en staat klaar om al je vragen te beantwoorden. ItaliaCasa is een Nederlandssprekende gids met officiële bevoegdheid in Italië, die veel Nederlanders bijstaat in het koopproces.

Dorrie Seijffert is de drijvende kracht achter Le Case di Dorrie en simultaan tolk. Als eerste Nederlandse makelaar in Perugia heeft ook zij met haar collega Peter Schaar al een hele hoop buitenlanders geholpen bij het verwezenlijken van hun Italiaanse droom. Tijdens haar presentatie onthult Dorrie de geheimen van de koopprocedure in Italië, de cruciale rol van een goede makelaar en valkuilen waar je op moet letten bij het kopen van een huis in Italië.

Gratis tickets

Met meer dan 25.000 vakantiewoningen in 25 landen is de Second Home Beurs de ideale plek om al je vragen te stellen, plannen te smeden en inspiratie op te doen. Ontmoet experts, ontdek trends en leer over de praktische, juridische en fiscale aspecten van het bezitten van een tweede huis. Klinkt motiverend, niet? Bestel je vrijkaarten rapido via deze link.

22 – 24 maart 2024 | Jaarbeurs Utrecht | 10:00 – 17:00 uur