Spaghetti al pomodoro

Spaghetti al pomodoro is zo licht en makkelijk dat-ie altijd kan. Hij wordt in Italië graag gegeten als snelle lunch. De korte route neem je met tomatenblokjes uit blik, in het tomatenseizoen kun je wat langer de tijd nemen met verse tomaten. Eigenlijk is het niet te geloven dat hier zo weinig in zit, met zoveel smaak.

Recept voor pasta al pomodoro

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 350 g spaghetti, linguini of andere lange pasta
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel zout, of meer naar smaak
  • Verse basilicumblaadjes

Bereiding

  1. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water tot het al dente is.
    2. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de twee tenen knoflook toe en bak deze kort aan tot de olie geurig is
    3. Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan en laat sudderen tot de saus iets is ingedikt.
    voeg 1 eetlepel suiker en 1 theelepel zout toe aan de tomatensaus
    4. Voeg de gekookte spaghetti toe aan de pan en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
    Serveer de pasta met verse basilicumblaadjes.