6x fijn strand op zwemafstand van Venetië

Een middag luieren op een Italiaans strandbedje, een duik in blauw zeewater en een Aperol Spritz terwijl de zon ondergaat. En de volgende dag op het San Marco plein staan? Dat kan. De kustplaatsen rondom Venetië staan niet bekend om de mooiste stranden van Italië. Maar lelijk zijn ze ook zeker niet. Er is zelfs een heel veelzijdig aanbod stranden te vinden, van verborgen plekken tussen pijnbomen tot de Italiaanse versie van de Santa Monica-pier inclusief reuzenrad.

6x strand bij Venetië

Spiaggia di Caorle

Dit strand bij Venetië wordt gekenmerkt door het lichte zand en doorgaans blauwe water. Er hangt een soort jarenvijftigsfeer door de gestreepte parasols en de badhokjes die op het strand te vinden zijn. Het strand heeft de vorm van een klein baaitje dat wordt afgesloten door een kerkje dat praktisch in zee ligt. Ook wordt er regelmatig een potje beachvolleybal gespeeld op het daarvoor bedoelde veld aan de achterkant van het strand.

Lido – Bagni Alberoni

Lido is waarschijnlijk het bekendste kustgebied in de buurt van Venetië. Het is een langgerekt eiland dat de stad scheidt van de Adriatische Zee. Eigenlijk meer een reep land. Er zijn verschillende stranden te vinden. Elke jaar wordt hier eind augustus een filmfestival gegeven. Een specifieke aanrader is Bagni Alberoni. Dit is een klein strandje in een natuurreservaat, met een schattige strandtent en restaurant genaamd Ristorante Bagni Alberoni. Hier komt men op het heetst van de dag te lunchen en doet er aan het eind van de dag aperitivo.

Lido di Jesolo

Dit strand is wat ruimer en drukker en ligt in een bebouwd gebied. Je zou het misschien met Santa Monica pier in Californië kunnen vergelijken. Daarom kun je niet alleen de hele dag luieren op een strandbedje maar ook van alles doen zoals karten, winkelen, een ritje maken in een reuzenrad, verschillende speelparken bezoeken, golfen en naar een plek waar ze een soort ijssculpturen maken (ja, echt). Dus vervelen zal je je niet snel.

Chioggia – Porto Tolle & Rosolina

Chioggia is een kleurrijk stadje, maar ligt ook aan zee en herbergt een aantal stranden. Zowel grote, drukke stranden als rustigere en meer afgelegen stranden. Aanraders zijn de stranden genaamd Porto Tolle en Rosolina. Deze zandstranden en groenblauwe zee bevinden zich achter een stuk duinen, wat zorgt voor een wat meer afgelegen idee. Wel zijn er een aantal strandtentjes om een koud drankje of wat lekkers te halen.

De stranden van Bibione

Bibbione is ook een stadje nabij Venetië waarvan de aangrenzende kuststrook een veelzijdig aanbod aan stranden heeft. Er is een breed strand waardoor er rijen en rijen en rijen en rijen ligbedjes te vinden zijn. Het zand is er donkergeel en de zee felblauw. Het is een plek van zien en gezien worden en socializen. Echter liggen er iets noordelijker, richting Punta Tagliamento – een vuurtoren – veel meer afgelegen kleine strandjes omringd door pijnbomen.

Eraclea

Eraclea is een klein strand, ook in een natuurgebied. Het is er rustig, ook de zee is hier vaak vrij kalm. Het is een prettig strand om met kinderen naartoe te gaan omdat het vrij overzichtelijk is. Het zand heeft hier een wat donkerdere kleur maar het water is veelal helderblauw. Ligbedjes zijn hier meestal niet al te duur er is ook een spiaggia libera waar je gewoon je handdoek neer kunt leggen.